Världens längsta ultra-långdistanslinje är planerad att ta sig från Houston till Sydney på fredag kväll. Men det är inte den enda nya linje som startas i år som kommer att slå rekord.
När United Airlines flight 101 slutför 13 830 km, en 17,5 timmars resa till Australiens största stad, blir det flygbolagets näst längsta, non-stopflyg, slagen endast genom den 14 410 km långa linjen mellan Los Angeles och Singapore som lanserades i oktober 2017.
Uniteds nya rutt är något långt ifrån den nuvarande längsta flygrutt i världen – Qatar Airways flight från Doha till Auckland. Täcker 14 535 km och korsar 10 tidszoner, rutten beflygs av en Boeing 777-200LR och tar cirka 17 timmar och 30 minuter.
Lite drygt två månader efter att Uniteds nya ultralångdistanslinje till Sydney, kommer det australiensiska nationella bolaget Qantas att lansera sin egen non-stop 17-timmars rutt, med ett direktflyg mellan Perth och London den 24 mars. Den här nya linjen kommer att klocka in på 17 timmar 20 minuter och blir lätt den längsta non-stopflighten från Storbritannien.
Innan slutet av året kommer Singapore Airlines att kräva titeln åter för ”världens längsta flygrutt” med återinförandet av direktflyg mellan Singapore och New York – en 18-timmars flight som flögs mellan juni 2004 och november 2013 tills stigande bränslepriser innebar att Singapore Airlines var tvunget att skrota rutten.
Denna återinförda rutt kommer att flygas med en specialdesignad version av Airbus A350-900, kallad A350-900ULR, som även kommer att användas för nya direktflyg till Los Angeles och ytterligare en ännu icke namngiven amerikansk stad.
Detta flygplan kan också komma användas av Qantas för non-stopflyg från Sydney, Melbourne och Brisbane till London och New York. Dessa flygningar på mer än 20-timmar – lanseringen är planerad till år 2022 – kommer bli de längsta i världen.
Jag är inte här lika mycket som jag brukade, men det är fascinerande att det är samma gnäll som för mer än ett år sen. Att påstå att man inte kan förstå artikeln är ju fantastiskt löjligt. Om ni inte förstår det som stod så ligger nog problemet någon annanstans än i texten tyvärr.
Jag förstår inte riktigt kritiken mot att artikeln skulle vara skriven på så dålig svenska. Visst finns det smärre grammatiska fel och fel ordföljd på några ställen, men att påstå att den inte går att läsa är en stark överdrift. Dagens studenter skriver i regel inte bättre svenska och det är ju inte fråga om en akademisk avhandling. Den är helt i klass med vad dagens journalister åstadkommer i våra dagstidningar.
Jag tycker artikeln är helt Ok och inget att hänga upp sig på. Jag hade inga problem att förstå innehållet. Det är nästan som det ligger något annat bakom kritiken.
Det här är så dåligt översatt och går inte att läsa, ultra-uruselt jobb av redaktionen!
Absolut. Och det är väl vad som framförs, eller? Men det är flott att vi har åsiktspoliser – sådana behövs. 😉
Jag tror inte det. Översättning är ruskigt svårt. Precis läst en text som en kollega översatt från engelska. Visst, fackspråk osv. är svårt men det blir oerhört lätt styltigt, tveksam ordföljd osv. Jag har stor respekt för översättare. Det bästa är att använda originaltexten.