Ombord SWISS kommer premiumpassagerarna bjudas på läckerheter från kantonen Valais från och med nu och fram till tidigt i mars. Kantonen är belägen i sydvästra Schweiz. Det här är det senaste, och sista, inslaget i kulinariska programmet ”SWISS Taste of Switzerland” som serveras till första- och affärsklass resenärer på interkontinentala linjer ut från Schweiz. Måltiderna är komponerade av stjärnkocken Franck Reynaud kökschef på Hostellerie du Pas de l’Ours i Crans-Montana, den kända skidorten i Valais.

Resenärer i förstaklass kommer få njuta av soppa på butternutpumpa och zucchini med pärlkorn och lufttorkat kött från Valais, därefter följer antingen kalvfilé med sås på enbär och parmesansmulor eller en sjötunga paupiette med en buillabaissesås. I förstaklass serveras sedan en dessert på glass med vacherin(ost) med Valais génépi (eue-de-vie), hibiskusmingue och citrusfrukter.

För de som reser i affärsklass erbjuds gravad aborre från Valais med pepparrot och en yoghurtremolad, serverad med gurka marinerad i absint. Till huvudrätt kan passagerna välja mellan en bräserad biff med umagne Rouge-sås eller sjötunga med citron och bouillabaissesås. Desserten i affärsklass är en ostkaka med citrusfrukter.

Även när det kommer urvalet av viner så har SWISS valt ut några lokala vita och röda viner från kantonen Valais. I förstaklass kan man få avnjuta ett vitt aromatisk 2015 Provins ECLAT och en 2014 Domaine de Ravoire Rouge. I affärsklass serveras 2016 Blanc de Ciel Assaemblage från Jean-René Germanier och en 2016 Terra Zina från Jean-Louis Mathieu.

Valais kommer också att dyka upp ombord i ”SWISS Traditions” -programmet, i vilket SWISS firar olika schweiziska festivaler under hela året med olika menyer. Från och med idag och till den 16:e januari kommer SWISS fira den årliga ”Belalp Hexe” – en skidtävling för ”häxor” – med lufttorkat kött från Valais och saffranstartletter. På de längre flygningarna kommer det serveras biffgryta såsom i Valais eller raclette från Valais, följt av en skiva bakad äppelmousse.