Singapore Airlines har just lanserat ett nytt och hälsosamt matkoncept som i första hand riktar sig till det stigande antalet hälsomedvetna resenärer. Matkonceptet kallas ”Deliciously Wholesome” och även bolagets skandinaviska passagerare kan avnjuta de sunda godbitarna redan den här månaden.

image010-1

En mängd nya smakfulla gourmeträtter, inklusive sallader på fräscha råvaror som är rika på näringsämnen, vitaminer och essentiella mineraler, kommer nu att erbjudas på Singapore Airlines flygplan samt på Silver Kris-lounger på Changi Airport i Singapore. Vissa rätter är speciellt utformade av de åtta kända kockar som utgör SIA:s International Culinary Panel, enligt ett pressmeddelande.

Sousvide Miso Simmered Beef Yamato-style with Nimono Vegetables and Potato - By ICP Chef Yoshiro Murata

”Våra gäster blir alltmer hälsomedvetna och vi är glada över att kunna erbjuda fler valmöjligheter och variationer – vilket kan förbättra matupplevelsen ytterligare när man flyger med oss. Med dessa nya rätter får gästerna inte bara sunda gastronomiska godbitar utan också måltider som bidrar till välbefinnande på resan”, säger Vinod Patel, Sales Manager Sweden.

Namyu Cod Fish and Jinlen Soy Chicken with Brown Lamien Noodles and Wood Eat Mushroom - By ICP Chef Zhu Jun

Lanseringen av det nya matkonceptet ”Deliciously Wholesome” är ett resultat av en omfattande utvecklingsprocess, där bolagets ”frequent flyers” fått delta i provsmakningar och fokusgruppintervjuer.

Free Range Marinated Chicken on a Spring Salad Bouquet with Cheese Shavings, Roasted Walnuts and White Balsamic Dressing - By ICP Chef Georges Blanc

Feedback från resenärer om de befintliga in-flight-måltiderna har också uppmärksammats. Och dessutom har bolaget fått rådgivning av dietisten Mayura Mohta som har gått igenom alla recept och analyserat näringsinnehållet i varje måltid. Mayura Mohta är författare till boken The Heart Smart Oil Free Cookbook and The Wholefood Kitchen – Naturally Nourishing Meals for a Healthy Lifestyle.

Duo of Watercress Salad and Smoked Trout with Shaved Fennel, Apples and Yuzu Jelly in a Maple Vinaigrette - By ICP Chef Matt Moran

”Det nya sunda matkonceptet är speciellt utformat för långdistansflygningar. Måltiderna tillagas med hjälp av olika noggrant utvalda hälsosamma ingredienser som fullkorn, färsk frukt och grönsaker, magert kött, fisk, frön, nötter, örter och kryddor. Maträtterna innehåller näringsämnen som kan bidra till att lindra reserelaterade reaktioner, som uttorkning, trötthet och jetlag”, säger Mayura Mohta.

Citrus Steamed Sea Bass with Lettuce Puree, Legumes, Radishes and Sunflower Seeds in Citrus Vinaigrette - By ICP Chef Carlo Cracco

Det nya sunda matkonceptet ”Deliciously Wholesome” kommer att vara tillgängligt från april på utvalda flygningar från Singapore.

Chilean Seabass on a Bed of Kale and Quinoa Salad with Tomato Jelly and Almond Flakes - By ICP Chef Alfred Portale

Singapore Airlines går konstant steget längre när flygmat utformas och planeras. Bolagets nordiska passagerare kan just nu njuta av den danska Michelin-kocken Mikkel Maarbjerg unika flygmåltider för både Economy Class och Business Class med Singapore Airlines på sträckan mellan Köpenhamn och Singapore. Måltiderna har fått ett fint mottagande av bolagets passagerare. Mikkel Maarbjerg som är specialist i dansk mat och gastronomi har också vunnit flera utmärkelser, varit chefskock på den tvåstjärniga restaurangen Kommandanten och öppnade senare Ensemble, där han belönades med hela två stjärnor i Guide Michelin.

Baked Pistachio Crusted Lamb Chops with Fruit Yoghurt Salsa and Mint Chutney - By ICP Chef Sanjeev Kapoor

Baked Herb Marinated Salmon with Potato, Boiled Eggs, Beets and Arugula Salad in Dijon Mustard Vinaigrette - by ICP Chef Suzanne Goin