Bakgrund och introduktion

Efter en helt ok men ospännande flygning med SAS till Frankfurt var det dags att byta plan och bolag. Under mellanlandningen var det dock helt klart dags för vår första semesteröl så vi hittade ett ölcafé och beställde dricka samt en preztel, en 40-årsresa med tjejerna måste ju firas!

 

På flygplatsen

Vid online-incheckningen hade alla vi tre resande blivit placerade på olika stolsrader och det gick inte att rätta till på Arlanda, konstigt nog. Så det första vi gjorde var att uppsöka Lufthansas trannsferdesk och försöka rätta till detta. Den hjälpsamma kvinnan kunde dock bara ordna så att två av tre fick sitta tillsammans, men bättre än inget.

Jag hade glömt hur STOR Frankfurts flygplats är och det visade sig ännu tydligare när vi fick åka buss ut till planet. Det stod verkligen allra längst bort och vi skämtade om att flyget blivit inställt och skulle ersättas med buss. Sen kom vi på att det inte var SL eller SJ som stod för transporten och kände oss lugnare 😉

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen verkade ske huller om buller, som det lätt blir när det är bussgate så det tog lite tid för folk att komma på plats. Kabinpersonalen gjorde dock sitt bästa för att fösa folk på plats och hjälpa till med handbagage som skulle upp i hyllorna.

Jag gillar ju de här nya tunnare sätena och planet kändes fräscht, rymligt och välstädat.

Vi hade blivit separat placerade och jag hade tänkt att försöka trada min fönsterplats men det kom aldrig nån som ville sitta bredvid mina vänner så utan problem kunde vi sitta tillsammans även här.

Stolen och underhållningssystemet

Som nämnt var det de nya tunnare stolarna och benutrymmet kändes helt ok.

Något underhållningssystem fanns inte.

Internet ombord

Fanns inget

Måltider och Service

En vegetarisk pasta med tomatsås serverades och smakade helt ok med lite extra salt och peppar. Öl och vin, till och med ett bubbelvin, fanns och serverades generöst och utan knot när man frågade om mera.

De yngre i kabinpersonalen hade oftast ett leende till hands men så fanns det en sur dam. Fast hon verkade inte så sur när hon serverade så det var kanske bara så som hon såg ut?

Sömn

Vi läste och drack vin istället för att sova 🙂

Ankomst

Vi landade i tid, kanske till och med några minuter tidigt.

Istanbuls flygplats kändes väldigt underdimensionerad och det var nog flera flyg som anlände samtidigt för passkontrollsköerna ringlade långa. En hjälpsam ung man som nog var städade pekade oss lite längre bort och där var köerna betydligt kortare, folk verkade gå till första möjliga, även om kön var galet lång och inte rörde sig. Så vitt jag kunde se fanns det ingen fast track för premiumpassagerare men jag tittade kanske på fel ställe.

Allt gick dock hyfsat smidigt och vi fick våra väskor och var ute vid taxin efter ca 45 minuter från landning, inte så illa.

Slutsats

En bra och bekväm flygning utan något att klaga på alls.