Idag på eftermiddagen var det invigning av ett helt nytt restaurangkonceptet på Stockholm Bromma flygplats, beläget direkt till vänster efter ingången i det utrymme som tidigare bland annat använts till informationsdiskar och butiker. Under nästan ett år har arbetet pågått innan flygplatschef Peder Grunditz idag kunde klippa bandet och öppna upp de vinröda gardinerna.

Den nya restaurangdelen är en förlängning av den befintliga restaurangen i avgångshallen och fungerar som komplement till det utbud som finns sedan tidigare. För inredningen har flygplatsen ännu en gång tagit hjälp av inredaren och designern Simon Davies.

I champagnebaren finns champagne och mousserande vin, öl och vin samt ett ganska stort utbud av whiskysorter. I matväg finns exempelvis tapas och smörrebröd med olika innehåll. Bakom den långa matdisken finns ett avskilt rum med stolar, bord och soffor med en dämpad och ganska stämningsfull belysning. Även här finns en mindre bardisk där man kan beställa bubbel och andra drycker.

Invigning nytt restaurangkoncept Stockholm Bromma flygplats med champagnebar

Nya champagnebaren på Bromma flygplats

Foto: Jacob Molin

Invigning nytt restaurangkoncept Stockholm Bromma flygplats med champagnebar

Nya champagnebaren på Bromma flygplats

Foto: Jacob Molin

Granne med den nya champagnebaren finns en ny fast food-restaurang i en modern design byggd i en ”grab and go”-anda. Även här finns dock möjlighet att sitta ner. På menyn finns exempelvis kebab och falafel, tunnbrödrulle, korvtallrik, korv med bröd och kycklingwrap.

Invigning nytt restaurangkoncept Stockholm Bromma flygplats

Nya fast food-restaurangen på Bromma flygplats

Foto: Jacob Molin

Invigning nytt restaurangkoncept Stockholm Bromma flygplats

Nya fast food-restaurangen på Bromma flygplats

Foto: Jacob Molin

Det nya restaurangutbudet är framförallt tänkt för personer som kommer lite tidigare till flygplatsen, som vill ha något att äta eller dricka innan resan, kunna sätta sig ner och jobba, eller få en plats att umgås över något att dricka. Det nya konceptet innebär både ett bredare utbud på flygplatsen och fler sittplatser.

Invigning nytt restaurangkoncept Stockholm Bromma flygplats

Flygplatschef Peder Grunditz inviger

Foto: Jacob Molin