Om du gillar kinesisk mat och gärna utforskar denna spännande matkultur är det kanske Singapore Airlines du bör välja nästa gång du flyger från Singapore.

Nu börjar nämligen Singapore Airlines att servera rätter tillagade enligt Teochew-kökets principer och metoder. Sättet att laga mat på kommer urspungligen från provinsen Guangdong, som ligger i sydöstra Kina med 12-miljonerstaden Guangzhou som huvudstad. Typiska tillagningsmetoder av maten i regionen är ångkokning av fisk, skaldjur och grönsaker, och när kött (ofta fläskkött) tillagas görs det ofta genom att bräsera det under lång tid. Generellt används mer grönsaker i matlagningen än i många andra regioner i Kina. Resultatet blir lätta och eleganta rätter som känns fräscha och uppvisar naturliga smaker.Teochew-rätterna kommer inte enbart servaras ombord avgångar från Singapore, utan serveras också i SilverKris-loungen på flygplatsen i Singapore, Changi.

”Det finns väldigt många olika matlagningstraditioner i detta enorma land; det kinesiska köket är mycket variationsrikt” berättar försäljningschef Henrik Hanevold från Singapore Airlines. ”Vårt mål är att kunna erbjuda branschens bästa mat i luften och det är spännande att utöka sortimentet ombord med maträtter från ett av Kinas mest spännande kök”.

url kopi 2