På onsdag 19 augusti introducerar SJ sina nya höstmenyer 1 klass. Inriktningen blir svenska produkter med säsongsbetonade råvaror och inledningsvis kommer man erbjuda sex huvudrätter me dessert varav två vegetariska rätter.

De nya rätterna är följande:

  1. Inkokt lax med krämig dillpotatis och pressgurka
  2. Svensk rostbiff med potatissallad
  3. Svensk kyckling med Västerbottenrisotto gjord på risoni
  4. Kallrökt lax med äggsallad
  5. Pulled oumph (sojaprotein) med morot-och sellerisallad
  6. Örtpotatis med oumph (sojaprotein)

Rätterna kan beställas fram till 90 minuter före avgång i samband med bokningen eller via ”Visa och hantera din bokning” på SJs webbsida. Kostnaden är 145 kronor. SJ nyttjar sig av ett roterande schema mellan rätterna men det ska alltid finnas en kötträtt och en fiskrätt.

Under oktober månad kommer fler hösträtter tillkomma.