Menzies Aurora Lounge, Stockholm Arlanda Terminal 2

Menzies Aurora Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 2

Intryck

Den nya loungen i terminal 2 ligger på första våningen i transithallen, en stor del av loungen ligger på den gångbron som går rakt över avgångshallen. Lounges öppnade i samband med att den nya transithallen i terminal 2 invigdes i april 2013 och används av alla flygbolag som trafikerar terminal 2.

Loungen är stor och omfattar 800 kvadratmeter med en modern inredning. Loungen består av ett flertal olika sittgrupper och avdelningar som alla har olika möbler och teman. Allt från höga barstolar till vilstolar och breda fåtöljer med vildmarkstema.

Mat och dryck

Självserveringsbuffé med enklare förtäring som varierar beroende på tid på dagen samt kakor och snacks. Frukostbuffé på morgonen med färskt bröd och olika typer av pålägg samt yoghurt. Senare under dagen finns kall mat, exempelvis pasta.

Öl och vin på kran samt ett standardutbud av spritsorter. Utbudet av alkoholfria drycker inkluderar kaffemaskin och olika teer, juicer och läskedrycker från en automat. Längst in i loungen finns ytterligare en kaffeautomat.

Faciliteter

Bra utbud av svenska och internationella tidningar och magasin.

Slutsats

En riktigt trevlig tredjepartslounge, särskilt med de olika sittgrupperna, alla med sitt unika tema.

15
Populäraste / senaste

 1. 011430121 den

  Har @IPC_Mataveri och @Tommy missat denna tråd. Jag kan börja deras inlägg så kommer de att fylla! på inlägget nedan
  Det är skandal när det gäller Gin, hur många gånger…………….

 2. Moco den
  gusten

  Tycker att denna lounge har slappat till sig: underbemannad, obevakad reception, disken plockas inte undan. Kaffemaskinerna ofta trasiga eller så finns det inte koppar. Och den fåtaliga personalen är allt oftare ganska ointresserad. Och det förvånar mig faktiskt att ett internationellt klientel accepterar frukosten, som är lite väl "robust".

  Använder loungen minst 1 gång i veckan.

  Det tenderar ju ofta att bli så med den här typen av lounger. Operatören är nog marginellt intresserad av att hålla hög nivå, utan vill bara dra in så mycket som möjligt från flygbolagen/partners. Att hitta "bra" folk till flygplatsjobb/flygindustrin verkar också rent generellt vara oerhört komplicerat, men jag tycker mig kunna utläsa att rekrytering i huvudsak förefaller ske med hjälp av tre samarbetspartners: äldreboenden, Migrationsverket/AME, och kommunala fritidsgårdar 😀

 3. olo den

  Jag tror att maten försvinner 1830. (Om det inte var 1730?) Efter det erbjuds ost.
  Det enda som göra att Aurora sticker ut är att de erbjuds varm mat och att de ha Sleeping bulldog på kran.

 4. agehall den

  Matutbudet varierar lite. Jag vet inte riktigt om det är värt att betala in sig för att äta där – så bra är inte maten imho.

 5. Moco den
  Von Wiffen

  De flesta yrkena på en flygplats är relativt lågavlönade och med obekväma arbetstider. Så antar att "bra" folk söker sig till andra jobb.

  Jojo, visst. Det var underförstått.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×