Lufthansa Business Lounge, München (Schengen)

Lufthansa Business Lounge, München Franz Josef Strauss (MUC), Terminal 2, Schengen

Intryck

Lufthansa har två businesslounger i terminal 2 på Münchens flygplats, en i Schengendelen och en i non-Schengendelen. Loungen i Schengen-transithallen delar ingång med Senatorloungen, efter receptionen går man till vänster för Senatordelen och till höger och uppför trapporna till businessdelen.

Loungen återöppnade år 2010 efter en omfattande renovering och innehåller nu en riktig höjdpunkt – en bayersk ölhall. Ölhallen har traditionella träbänkar och plats för 30 besökare. Taket ovanför ölhallen pryds av bayerska landskapsbilder. Givetvis finns även bayerskt öl på kran, med passande ölglas, och vid buffén finns exempelvis bayerska kringlor och korv.

Loungen i övrigt är stor och rymlig med plats för 300 gäster och innehåller Lufthansas nya loungedesign med en riktigt snygg inredning. Ljusa möbler med beigea soffor, svarta och orangea fåtöljer, ljust trägolv och en hel del ljusinsläpp från stora panoramafönster. Loungen är uppdelad i flera olika sektioner som alla har olika syften.

Mat och dryck

Enklare mat och dryck, ungefär motsvarande vad man finner i de flesta av Lufthansas business lounges, något enklare än i Senatorloungen under dit man behöver ett guldkort för att komma in.

Rött och vitt vin, bayerskt öl på kran, läskautomat, kaffemaskin och ett standardutbud av spritsorter.

Maten varierar beroende på tid på dagen men kan exempelvis innehåll korv med potatissallad, sallader, bröd med pålägg, fruktsallad samt någon efterrätt eller bakverk. Maten är huvudsakligen kall.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet, arbetsplatser, internethörna med internetdatorer, flera tidningsställ med ett stort utbud av tyska och internationella tidningar.

Duschar och toaletter finns även i loungen.

Slutsats

En riktigt trevlig lounge med en snygg interiör. Den bayerska ölhallen med träbänkar är en häftig detalj och gör loungen värd ett besök.

1
Populäraste / senaste

  1. Sture den

    Bra Mat, trevlig miljö…Men efter en hård dag på oktoberfesten med många klienter var ölhallen den sista man vill se 🙂

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×