King Amlet Lounge, Billund

King Amlet Lounge, Billund (BLL)

Intryck

King Amlet Lounge ligger i transithallen efter säkerhetskontrollen, till höger efter kiosken och den stora taxfreebutiken, en trappa upp från shoppingområdet. Loungen är tydligt skyltad och svår att missa. King Amlet Lounge används av samtliga flygbolag som trafikerar Billunds flygplats för sina premiumpassagerare, dessutom kommer man in med vissa loungekort och kreditkort. Det går även att köpa tillträde vid receptionen.

Loungen är mycket stor, förvånansvärt stor i förhållande till storleken på terminalbyggnaden, med plats för ett stort antal besökare. Loungen är uppbyggd kring tre ”vingar” med entré, reception och självserveringsbuffé i mitten. Samtliga delar har utsikt mot avgångshallen, transithallen eller startbanan.

Loungen är mycket ljus och luftig med högt i tak och stora panoramafönster i alla riktningar. Inredningen är inspirerad av modern dansk design och möblerna kommer från den berömda danska designern Børge Mogensen.

Som en kuriosa är namnet på loungen, King Amlet, hämtat från den person som ligger begravd i den största av de fyra gravplatserna som man finner i den sydöstra delen av flygplatsen.

Mat och dryck

Vid ingången finns en självserveringsbuffé med mat och dryck. Själva buffédisken är i praktisk mening en förlängning av receptionsdisken som sedan bildar en fyrkant runt receptionen. Fördelen med detta är att receptionisten enkelt kan hålla koll på buffén, fylla på med mat och assistera loungegäster som behöver hjälp.

Matutbudet består av enklare kall mat som pasta med kyckling och olika grönsaker. Dessutom finns bröd med pålägg, ostar, muffins, kakor och tropisk frukt.

Dryckesutbudet består av öl på kran, rött och vitt vin, alkoholfria drycker som läsk och juicer samt kaffemaskin. Det finns även ett mindre utbud av spritsorter som gin, vodka och whisky, dock inte för självservering.

King Amlet Lounge har dessutom ett samarbete med Time-to-Eat på flygplatsen. Vill man ha något stadigare att äta kan man beställa ytterligare rätter av loungevärdinnan som sedan levereras direkt till loungen.

Faciliteter

Längst in i loungen finns ett business center med internetdatorer och det finns även gratis trådlöst internet. Lösenordet finns inristat i väggen runt hela loungen. Det finns även ett bra utbud av tidningar och magasin i ett ställ, främst danska tidningar samt tidningar relaterade till de internationella flygbolag som trafikerar Billund.

Om man vill ha lite mer avskildhet finns finns vilstolar i närheten av business centret och alldeles bredvid hittar man loungens toaletter.

Slutsats

En förvånansvärt stor och trevlig lounge. Mycket snyggt och prydligt och det är inte mycket som saknas av faciliteter. Dessutom vänlig personal.

1
Populäraste / senaste

  1. Börnen den

    Värt att veta att man kommer in i loungen med Plus och / eller EBG endast om man reser direkt till en utrikes destination, inte om man ska byta i Köpenhamn

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×