Senaste nytt

West Air CRJ200 störtat mellan Oslo och Tromsö

palmen

Moderator
Nu är man ju inte någon expert, men har planet gått rakt ner i backen med nosen först? Väldigt litet område verkar det vara som är nedslagsplats.
Om det dessutom stämmer att planet faller 15.000 fot på 1 minut innebär det väl mer eller mindre fritt fall (om man jämför med en människa som hoppar med huvudet före)? Det motsvarar ca 80 m/s eller 300 km/h
 

Holloman

Medlem
Det känns ju uppenbart som om den gått rakt ner i backen. Såg någon som kommenterade att de sett en snabb höjdförändring på FR24, men jag kunde bara se att planet "försvann" när den fortfarande var på marschhöjd. Det måste ju gått väldigt fort om de bara hann sända en snabb nödsignal (eller också slogs väldigt mycket ut på en gång).
 

Xilan

Medlem
Flightradar24 ska man alltid ta med en stor nypa salt. Den är bra på att ge någorlunda korrekta positionsangivelser för flygplan, men när det kommer till sjunkhastigheter osv är den inte 100% tillförlitlig.
 
  • Gilla
Reactions: Alf

KNA

Medlem
ccccc.JPG
 

mha321

Medlem
Var det någon ny modell av CRJ som hade katapultstol, eller har jag missat något? Känns kanske mer troligt att det är aftonbladet som missat? :)
 

Goldfinger

Medlem
Polisen i Norrbotten verkar inte väldigt insatta i civilt flyg...
"På fredagseftermiddagen meddelade Norrbottenspolisen att man inte tror att någon överlevt kraschen. Piloterna kunde inte skjuta ut sig från planet."
Är det någon här inne som känner till ett civilt frakt/passagerarflygplan med katapultstolar ???
 

jsn

Medlem
Låt oss nu inte raljera alltför mycket över ffa polisens, men även medias avsaknad av kunskap inom området, de behöver trots allt hantera ett större spektrum än enbart flygplan och dess krascher. Det är lite som att kunna avgöra huruvida det är den främre eller bakre xenongivaren som gett sig när xenonljuset pekar rakt ner i backen - uppenbart för många här på forumet men kanske inte alla?
 
Toppen