Weekend i Ulan Bator?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av SeaPlanePilot, 20 April 2013.

 1. SeaPlanePilot

  SeaPlanePilot Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi kommer resa 2-4-1 till Peking första veckan i juli. Eftersom vi nyligen varit i Peking och klarat av många sevärdheter hade vi i mitten av vistelsen tänkt göra en avstickare (fre-sön) till Seoul och på detta sätt slippa skaffa visum för Kina (72-timmarsregeln x 2). Resan till Seoul är inte bokad än och vi avvaktar händelseutvecklingen på Koreahalvön. Under tiden sneglar vi på Mongoliet som alternativ och undrar om det är någon här på forumet som kan ge förslag på vad man kan göra en weekend i Ulan Bator? Hur är dina upplevelser av landet och kan du rekommendera hotell?
   
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Funderat på att besöka denna stad också. Vet inte vad jag skulle göra där mer än att ticka av det på "listan". :)
  Skulle nog bo på Kempinski om jag åkte dit iaf.
   
 3. Homer

  Homer Medlem

 4. Unis

  Unis Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har varit i Ulan-Bator några gånger och åker dit nu till sommaren igen. Själva Ulan-Bator är inte så spännande och dom flesta som kommer dit gör det för att resa vidare ut i Mongoliet. Men några dagar kan man utan vidare spendera där. Finns en del muséer som kan vara intressanta, Bogd Kahns vinterpalats, naturhistoriska muséet är två exempel. Vill man shoppa så är State Department store den affär som har mest att erbjuda. Där finns det också mycket souvenirer, tex. klassiska mongolska kläder att köpa. Annars så finns det lite olika marknader att besöka.
  Nåt som väldigt många turister gör (många reser med en researrangör) är att titta på en uppvisning av mongolisk folkmusik med strupsång, klart annorlunda.

  Vill du äta bra så rekommenderar jag restauranger som serverar koreansk mat, den brukar vara riktigt bra. Mongolisk mat är tyvärr inget att hurra över. Vill du bo bra så rekommenderar jag THE BLUE SKY HOTEL & TOWER.

  Har du möjlighet så försöka att åka dit mellan den 11-13 juli, över hela landet så firar man Naadam - Wikipedia, the free encyclopedia
  Ett annat alternativ är att försöka komma ut utanför Ulan-Bator och få uppleva Mongoliets natur, det är för den som jag åker tillbaka!

  Har du några fler funderingar så fråga bara.
   
  6 personer gillar detta.
 5. SeaPlanePilot

  SeaPlanePilot Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för tipsen! Det verkar lugnt i medierapporteringen från Koreahalvön de senaste dagarna, hoppas fortfarande på ett skutt till Seoul.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×