Weekend i Tokyo med SAS (Varning för bilder)

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Holgersson, 10 Oktober 2015.

 1. Holgersson

  Holgersson Medlem

  Ort:
  Lidköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Tänkte delge en trevlig weekend jag och frugan tog oss i Tokyo. Resan var fredag till måndag. Tyvärr hittade vi inga Lufthansa First biljetter som passade och skulle inneburit tid i FCT vilket var min förhoppning från början. Men vi började fredagen med att lämna barnen till mor- och farföräldrar samt bege oss till Göteborg för flygning till Köpenhamn. Kom till flygplatsen kring klockan 8 och planet gick inte förrän 09:45 så det blev en lugn incheckning och frukost i loungen. Flyget till Köpenhamn är inte mycket att säga om.

  Planet till Tokyo skulle inte gå förrän 15:45 så vi hade gott om tid i Köpenhamn. Började med lite "go-kaffe" på Starbucks och shopping till frugan som fick bli lite tidig födelsedagspresent. Vi gick mot loungen i Köpenhamn strax innan klockan 13 och började med lite mat. Ett glas sprattelvatten till för-förrätt, tomatsoppa och en öl som förrätt och sedan var det pastasallad med kyckling och ett glas vitt.

  Sen började fikastunden och vi gick till den tysta delen i guldloungen och tog två fåtöljer samt drog igång Netflix (med nyinköpt splitter för 3,5 mm ljudutgången)

  2.JPG Fika och Netflix

  3.JPG
  Mer fika och mer Netflix

  4.JPG
  Ännu mer fika, samt viktig statuskontroll...

  Sen var det dags att vandra bort genom passkontroll och mot Gaten. Satte oss och väntade på boarding som aviserades tydligt att det skulle börja med prio. Gick på som första passagerare och satte oss på 1D+1E med en stor fikavagn parkerad framför våra stolar.

  5.JPG
  Fika under boarding

  Strax efter vi lyft delades de oerhört snygga tofflorna ut och man insåg att en skopåse hade varit trevligt om den kom tillbaka i det amenity kit som delats ut.

  6.JPG

  7.JPG
  Ganska snabbt kom duken och lite varma nötter delades ut med mer fika.

  En varm handduk och sen var det middag.

  8.JPG
  Lax och sallad till förrätt samt Mikeller blå. (Alternativet var Serrano skinka och getost)

  9.JPG
  Huvudrätt blev kött, potatis, spenat och pepparsås. Helt fantastiskt mört kött! Frugan tog kycklingen som var kryddad med chorizo samt en plommontomatsås, provade lite och den var riktigt god den också. Fikat bestod av La Font du Vent Les Promesses Côtes-du-Rhône 2013.

  10.JPG
  Efterrätt blev ostbrickan med Churchill´s Late Bottled Vintage Port 2010 samt en chokladglass från Valrhona med ett glas Château Broustet Sauternes 2009.

  11.JPG
  Färdigfikat, efter detta var det dags att släcka ner kabinen och få några timmars sömn. Vaknade till halvvägs fram och kände mig lite fikasugen så det fick bli en liten cognac med tillbaka till sätet efter ett toalettbesök.

  Vaknade ca 2 timmar innan landning och sträckte lite på mig innan frukostbuffén serverades.

  12.JPG
  Frukost

  13.JPG
  Avstigning i Tokyo, immigration och tull gick snabbt och smidigt.

  Vi köpte biljetter till Narita Express (tur och retur) och såg att vi hade 10 minuter kvar till tåget skulle gå, rätt ner för rulltrappan och på tåget. Vi bokade hotell i Shinjuku så efter ca 1,5 timmar var vi på stationen. Letade oss ut genom östra utgången och gick de ca 10 minuterna till hotellet. Blev ett snabbstopp hos 7-11 för att ta ut lite kontanter.

  Hotellet var Best Western när vi bokade det men hade innan vi kom dit brandats om till Citadines.
  Rummet var inte klart när vi kom till hotellet så vi lämnade bagaget och åt lunchbuffén på hotellet. Efter lunchen var rummet klart och vi slogs direkt av att knappsatsen till AC:n inte hade några engelska instruktioner så google fick hjälpa oss att få en mer dräglig temperatur på rummet.

  14.JPG
  Toaletten hade de i alla fall fått på en engelsk lapp på knapparna för att spola, samt en manual på väggen.

  Med bara två nätter i Tokyo så hade vi googlat lite på lämpliga turistfällor att fastna i och första kvällen började med ett besök på robotrestaurangen i Shinjuku, dock utan beställd mat.

  15.JPG
  Loungen bjöd på fika och musik

  16.JPG
  Vi köpte med en flaska bubbelfika och kollade på showen i 90 minuter.
  Showen blev bara galnare och mer intensiv allt eftersom kvällen löpte på.

  17.JPG
  Gott om radiostyrda mackapärer var det.

  18.JPG
  Låt kriget börja...

  19.JPG
  Det var trångt på scenen bitvis...

  21.JPG
  Det var en galen mix av show, dans, sång och robotar. Efter detta bar det ut på neongatorna i Shinjuku, vi letade oss sakta mot området runt stationen där neonet avtog.

  22.JPG
  Vi tog sikte på ett godtyckligt hål i väggen och några trappor ner till ett sushihak, tur för oss hade varje bord en surfplatta där man beställde från en bildmeny. Blev säkert ett par skratt i köket då vårt val av meny helt saknade tema och vi beställde en salig mix.

  23.JPG
  Något vi fastnade lite för var alla plastade modeller av maträtterna som stod i skyltfönstren.

  24.JPG
  Dag två tog vi en promenad i riktning mot Shibuya, på vägen tog vi en vända genom parken till Meiji-templet, det var söndag förmiddag och vi lyckades se många brudpar samt många nyblivna föräldrar som var där för dop. Väl framme blev första stoppet Starbucks och ett fönsterbord med utsikt över övergångsstället.
  26.JPG
  Vid grönt ljus blir det full fart från alla håll och kanter...

  27.JPG
  Vi vandrade vidare längs gator och gränder tills vi tröttnade och gick till stationen för att åka tunnelbana tillbaka mot Shinjuku, efter ett byte på vägen bestämde vi oss för att åka en station till och åka upp i Tokyo Metropolitan Government Building för att njuta av utsikten och kolla solnedgången samt vyerna i mörkret.
  28.JPG
  Väl framme hörde vi hög musik från innergården och kollade en stund på diverse dansuppvisningar som barn och ungdomar höll.

  30.JPG
  Kvällen avslutades med middag på en av restaurangerna i hotell Gracery, notera Godzilla på hotellet ovan.

  Mätta och belåtna efter en femrättersmeny samt med ömmande fötter vandrade vi hem mot hotellet för sista nattens sömn innan hemresan. Måndag morgon bjöd på hotellets frukostbuffé samt utcheckning och Narita express mot flygplatsen. Lite sistaminuten shopping för att göra slut på sista sedlarna och sen mot loungen.
  33.JPG
  Klockan närmade sig 11 och jag kände att fikamaskinen behövde testas. Sen var det dags för boarding och den gick snabbt och smidigt med två olika köer för prio respektive vanlig.

  34.JPG
  Samma platser som på utresan och lunchserveringen kom igång. Jag valde räkorna samt ett glas Marco Porello Roero Arneis Camestri.
  35.JPG
  Till huvudrätt valde jag fisken som var utmärkt i konsistens men tyvärr lite smaklös. Till detta ett glas rött Cluver & Schaal Syrah Reserve
  36.JPG
  Efterrätten blev samma som på utresan, sånär som annan glass.

  37.JPG
  Efter ett tag beställde jag lite fika, killen som serverade var öl kunnig och frågade om jag testat de andra Mikkeller ölen. Jag hade tidigare bara provat den blå och röda burken så han tyckte att jag absolut borde prova den sötsura ölen.

  38.JPG
  Självklart ville jag prova den, dock föll den mig inte riktigt i smaken då jag tyckte den helt saknade ölsmak. Var mer som någon must eller liknande kände jag. Men kul att prova.

  39.JPG
  Flygningen avslutades med en bufféservering.

  Sammanfattning var att SAS personal på både utresan och hemresan gjorde en superb insats och gjorde resan till en riktigt trevlig upplevelse. Detta den gamla kabinen till trots med ett flertal strulande stolar som krävde handpåläggning för att fällas respektive rätas upp. Jag och frugan klarade oss dock men många grannar hade stora problem med just stolarna.

  Väl i Köpenhamn var vi inbokade via Oslo till Göteborg. Gick till gaten och gjorde oss klara för boarding, såg att det skulle bli en full flight och ett par minuter innan boarding frågade de efter två valfria för ombokning till en senare flight. Jag säger då direkt att de kan få boka om mig och frugan på nästa direktflyg till Göteborg istället för att vi ska vända i Oslo, jag såg att det bara gör knappa 1 timma i senare ankomsttid till Göteborg. Personalen i gaten tycker det är en utmärkt idé och meddelar snabbt att vi självklart skall ha rätt till vouchers eftersom vi går med på detta. Tyvärr visade det sig att även kärran till Göteborg stod inför samma problem så vi fick åka med och vända i Oslo ändå och några andra tog en senare flight till Oslo. Hade varit en bra avslutning annars med 2x300 EUR vouchers efter en avslutad awardresa.
   

  Bifogade filer:

  • 20.JPG
   20.JPG
   Filstorlek:
   104,4 KB
   Visningar:
   108
  • 25.JPG
   25.JPG
   Filstorlek:
   129,4 KB
   Visningar:
   112
  • 29.JPG
   29.JPG
   Filstorlek:
   58,1 KB
   Visningar:
   121
  • 31.JPG
   31.JPG
   Filstorlek:
   105,4 KB
   Visningar:
   127
  doc, Gus, Sarcastrix och 31 andra gillar detta.
 2. dino_81

  dino_81 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för en trevlig rapport!

  Japan är ett av mina favoritresmål och jag hoppas att ni fått mersmak och åker dit igen!
   
  Holgersson gillar detta.
 3. nrdbck

  nrdbck Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Härligt! Gillar intensiva longweekends och Tokyo står definitivt på to do listan. Håller mig nog tills samtliga plan är uppdaterade. Tack!
   
  Holgersson gillar detta.
 4. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för bra repotage och trevliga bilder!
   
  Holgersson gillar detta.
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig och bra rapport! Kul med lite öl kunnigt folk ombord. Fanns inte den tredje mikkeller, Blue eller vad den heter som är en APA, den är så jäkla bra!
   
  Magnus Boström och Holgersson gillar detta.
 6. Voyageur

  Voyageur Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevligt reportage och härliga bilder! Har själv upplevt robotrestaurangen i Shinjuku och den är helt galet i särklass. Visst får man nästan epilepsi av allt som händer men det måste upplevas! Bra reportage!
   
  Holgersson gillar detta.
 7. Tack för reportaget.
  Precis hemkommen från en lååång weekend i Tokyo. Nu vill jag tillbaka, missade robotrestaurangen :)
   
  Holgersson gillar detta.
 8. Holgersson

  Holgersson Medlem

  Ort:
  Lidköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo då den blå fanns "Sky High Pale Ale" den drack jag till förrätten på utvägen.
   
 9. Johanna

  Johanna Medlem

  Fin berättelse, jag älskar också Japan. Det är helt crazy och ändå så välorganiserat.
   
  Holgersson gillar detta.
 10. Bolton

  Bolton Medlem

  Tack för trevlig Rapport
   
  Holgersson gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×