Vilket annat program skall välja än Eurobonus om man ändå flyger med SAS

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Vax, 23 September 2016.

 1. Vax

  Vax Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Lång historia kort...

  Detta har diskuterats tidigare i andra trådar men jag har inte hittat någon som ger mig ett bra svar.

  Flyger det mesta med sas av tidskäl och majoriteten got-arn. Har två "hemma" flygplatser got och cph.

  Kommer nu i mitten av oktober att ha flugit ihop Diamond igen 4.5 månad in i qualify och funderar på att börja på något annat program. Det behöver vara ett *a bolag för resorna kommer att bli mycket got-arn med sas ändå. Flyger ett par tre gånger med Lufthansa om året och det brukar bli någon över pölen med de också. Skulle också kunna flyga A3 till Aten istället för sas.

  Mvh
  Mr Vax
   
 2. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Varför vill du samla poäng någon annanstans också? Hur som helst, A3 (Aegean Airlines) Miles+Bonus är lättast att få status hos om du flyger mycket SAS. Turkish Airlines Miles & Smiles kan vara bra för ibland statusmatchar de och sedan är återkvalificeringen utspridd på 2 år och antalet miles som krävs är under genomsnittet inom Star Alliance. Turkish är dock snåla med kreditering om man flyger SAS Go.
   
 3. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
 4. Vax

  Vax Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svaret. Poängen i just den här frågan,mitt fall, kanske inte är det mest viktiga. Just nu ramlar det in mer poäng än vad jag gör av med och att uppnå Pandion är väl att glömma. Nu är det mer status jakten jag är ute efter samt t.ex a3's upgrade checkar.
   
 5. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Då låter Aegean som det självklara valet. Om du flyger med SAS får du alltid minst 600 miles per segment, även på Göteborg-Stockholm, vilket är mer än SAS själva ger.

  Förresten, om det trillar in för mycket Eurobonuspoäng på ditt konto så hjälper jag dig gärna, det är helt ok om du bokar lite biljetter i mitt namn :)
   
  Smuffe, jerixon och martin.agren gillar detta.
 6. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag var själv lite i ditt läge för några år sedan och flög då in Senator på Miles&More som jag hade parallellt med EuroBonus under fyra år. Uppgraderingsvouchers och bättre recognition på Lufthansa + Swiss var de uppenbara fördelarna. Plus att SAS var i ekonomisk knipa så jag ville inte lägga alla ägg i samma korg, om man så säger.
   
  ulagun gillar detta.
 7. Vax

  Vax Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Visst vore det bra om jag gjorde det:)
   
 8. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Förresten, du är medveten om att Aegean endast har typisk intra-Europa businessclass, dvs vanlig stol med seat-block? Och, Aegean flyger inte long-haul, det längsta du kan flyga med dem är typ till Tehran eller något sådant. Så jag vet inte om du tycker det är lönt att få 4 upgrade vouchers per år (om du når deras guldnivå). Turkish Airlines däremot har både long-haul och riktigt businessclass (på vissa sträckor) och om du når deras Elite Card Plus-nivå får du 2 upgrade vouchers per år. För att nå den nivån behöver du 80 000 miles inom loppet av 12 månader och sedan gäller din status i 2 år. För att förnya din status behöver du flyga 40 000 miles inom första året eller 60 000 inom första och andra året. Deras kreditering till SAS är dock usel, en resa mellan Göteborg och Arlanda i O-bokningsklass (en vanlig bokningsklass om man väljer den billigaste biljetten) ger dig endast 150 miles till Turkish Airlines Miles & Smiles.
   
  agehall gillar detta.
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det har diskuterats massor av gånger, ja.

  Om du flyger mest inrikes i Sverige så verkar det inte helt genomtänkt att samla poäng med någon annan än SAS faktiskt.

  Skulle jag splitta min intjäning inom *A så skulle det vara mellan SAS Eurobonus och Miles & More, men det senare är egentligen bara vettigt ifall du flyger vääääldigt mycket med Lufthansa group (och helst i business/first) och det känns inte som att det stämmer med vad du beskriver.
   
  Johan67 och Dr. Miles gillar detta.
 10. Vax

  Vax Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja det kanske inte är vettigt men roligt. Men intjäning på got-arn skiljer väl in så mycket på Eurobonus om man åker plus. Det är väl 1000 poäng mot 1000 miles utan bonus %

  Lufthansa är ändå det jag flyger mest med utanför SAS.

  Tack för alla svar
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×