Vilken service kan man förvänta sig på SAS i Business?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Mauricio, 22 September 2012.

 1. Mauricio

  Mauricio Medlem

  Ort:
  Bodø
  Land:
  Norge Norge
  Har en liten fundering kring nästkommande resa, jag ska flyga ARN-CPH-DUS i Business class och funderar lite över service man kan förvänta sig? ARN-CPH vet jag att det inte är någon riktig business class men däremot CPH-DUS? Linjen trafikeras med en Bombardier CRJ900 på utresan och hemresan, vad jag förstår är flygtiden 1h20min, får vi varm mat?

  Mvh
   
 2. twiggs

  twiggs Medlem

  Absolut ingen varm mat!

  En (is)kall tvårätters. Typ couscous med lite kycklingbitar eller så. Du hade fått betydligt bättre matservering om du hade valt direktflighten ARN–DUS!

  Trevlig resa! :)
   
 3. twiggs

  twiggs Medlem

  Eller när jag tänker efter så fick jag nog så lite som ett smörrebröd utan någon dessertost sist jag flög den sträckan. Kan dock ha blandat ihop det med någon annan tysk destination.
   
 4. Mauricio

  Mauricio Medlem

  Ort:
  Bodø
  Land:
  Norge Norge
  Med andra ord som economy extra på längre europa flygningar! Oerhört bra valuta för pengarna, 600kr i skatter tur och retur + 15000 poäng, ska dock bli grymt kul att för en sista gång få flyga MD80 i främre kabinen innan de fasas ut.
   
 5. twiggs

  twiggs Medlem

  Economy Extra har ju aldrig varit mindre mat än i Business. Det som skiljt det åt är att Y får sin mat i boxar medan C får på porslin. Kanske skiljer kvalitén på maten också, brukar oftast vara en mer matliknande rätt i C än det kallskurna man får i Y. En kollega som jag flög med mellan CPH och DUS bad om att få en Y-box istället för sin bricka. Betydligt mer mat, riktig dessert och chokladbit. Ångrar nästan att jag inte gjorde det samma... Så illa är det faktiskt! :eek:
   
 6. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Halloj Mauricio,
  jag flög ARN-CPH-DUS-ARN förra helg och CPH-DUS fick C resenärer varm mat. :) Du kan läsa min reserapport också om du är intresserad.

  http://www.businessclass.se/reserapporter/6470-far-foer-1302kr-88000-cc-poaeng.html
   
  1 person likes this.
 7. twiggs

  twiggs Medlem

  Hmmmm... Vad märkligt!

  Vet att jag mellan CPH och HEL aldrig någonsin serverats varm mat. Och då tar den sträckan längre tid än CPH–DUS. Samma sak med CPH–FRA/MUC/STR/VNO/PLQ/WAW och alla andra inom den radien.

  Finns en annan reserapport här på forumet angående CPH–MUC i C, där det också serveras kall mat.

  Mauricio, återkoppla gärna vad du fick för mat! Blev riktigt nyfiken här faktiskt, kan det ha varit något undantag som Tommy sett?
   
 8. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan vara också att det var bara 2 i C och flyget var ju nästan en timme försenad så SAS vill kompensera C pax... :confused:
   
 9. Mauricio

  Mauricio Medlem

  Ort:
  Bodø
  Land:
  Norge Norge
  Hej!

  Tyvärr måste jag meddela att det var kall mat (kyckling och couscous) gardinen användes ej, och toaletten var öppen för alla pax. Vilket resulterade att under måltiden hade vi folk i gången konstant. Nu hade jag inte förväntat mig mycket mer och därför är jag inte så besviken. Däremot om jag hade betalat med pengar för biljetten så hade det varit katastrof. Om inte annat var resan ARN-CPH-ARN med MD80 helt underbar, så sjukt tyst och bekvämt. Resan var helt klart värd 15k eurobonus poäng samt 600kr i skatter. Men jag håller mig till att resa i C med poäng och aldrig betala en biljett helt med pengar. Bör även tillägga att flygpersonalen var väldigt trevlig under hela resan.
   
  1 person likes this.
 10. twiggs

  twiggs Medlem

  Den mat som ska serveras kall tror jag inte att man värmer upp. Att man skulle beställt annan catering bara för att planet var sent tror jag inte heller. Möjligen att det kan ha funnits över sedan tidigare flygning...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×