Senaste nytt

Vilken plats är den bästa/vackraste du någonsin varit på?

jumbooze

Medlem
Huayna Picchu var stängd för turister när jag var där sist då några turister ramlade ner och dog.

Jag trodde det skulle hända mig på väg ner, det var oerhört små trappsteg ner och en kille en bit över mig fick panik och gallskrek att han skulle ramla. Då trodde jag faktiskt att han skulle ta mig med sig ner men hans kompisar lyckades lugna honom...

Om man tittar lite på den här:
http://www.youtube.com/watch?v=xzbu7c1IxrU

Lägg märke till, inget att hålla sig i :D 25 sec in av filmen
 
Last edited:

kangru

Medlem
Det finns så många vackra platser att detta är svårt, mycket svårt.

En lista UTAN någon riktig ordning:

* Ett snötäckt Whistler, sett ifrån toppen på glasiären och ner samt hela kusten upp till Whistler/Blackomb ifrån Vancouver, BC, Canada
* Stockholm och dess vatten en sensommar kväll. Antingen ifrån en inflygning över stan eller sittandes med något att dricka och ett par goda vänner med en utsikt över stan med vatten
* Kinabatangan, Sabah, Borneo en tidig morgon på utkik efter (vilda) Orangutanger och andra spännande saker
 

Ricci

Medlem
Svårt att hitta en favorit plats......

Gällande dykning:
Tubbataha, Maninguin och Panagatan i Filippinerna och runt Komodo/Flores i Indonesien
På dessa ställen har chans att se mycket stora fiskar....
DSC00271.jpg

Och en liten 3m Tigerhaj...(Tyvärr lite dålig bild, jag var lite rädd här....)
Tigerhaj.jpg

På Maniguin kan man ibland få 40-50meterssikt:
IMG_1474.jpg
IMG_1490.jpg

Om man sedan som jag har ett stort Singelmaltintresse är dessa favorit platser:
DSC04175.jpg
DSC04219.jpg
DSC04221.jpg
DSC04240.jpg

Som sagt svårt att välja favoplats...
 
Last edited:

Jacob

Medlem
Île des Pins, Nya Kaledonien
Kan helt klart hålla med om detta. Helt fantastisk plats. Så vackert och orört.

Jag gillar ju annars Cooköarna, men vet inte om jag skulle ranka det som vackraste plats, snarare trevligaste plats.

Sydafrika och senaste besöket i Kapstaden med omnejd gjorde också stort intryck.
 

Traveller

Medlem
Det finns ju ett oändligt antal vackra platser i världen men här är några av mina favoriter: Sverige, Australien, Nya Zealand & Guatemala:

Hemma i Sverige:
DSC03240.jpg
Sommar på Harstena, en fantastisk plats där vädret kan svänga snabbt.

DSC_0495.jpg
Den svenska sommar i skärgården är ju bland det mest underbara som finns. Vackert och get sådan lugn och ro. Var finner man färger som här? Solnedgång, grilla på klippan och kanske i gott sällskap av några mygg och en god flaska vin.

DSC_0549.jpg
Vila dina ögon, sommaren är snart här!

AUSTRALIEN:

DSC_0261.jpg
Fraser Island, Australien. Ett måste om du åker till Australien. Ön är världens största sandö och ligger 2 timmars bilresa från Brisbane. Hit kan du komma på två olika sätt, antingen med buss eller egen hyrd fyrhjulsdriven bil från fastlandet (Harvey Bay). Bussen är det dåliga alternativet eftersom en del av grejen är att köra jeep på sandvägarna som korsar ön (ibland med lutning som får en att tro bilen skall välta) men framför allt att köra på de enorma stränderna efter det att tidvattnet försvunnit. På ön finns cirka 100 (de flesta små) sötvattenssjöar. Vattnet i dessa sjöar är så rent att du kan simma undervattnet och ha en sikt på 30-40 meter och dricka det. Det här är en fantastisk upplevelse som du som besöker Australien inte skall låta hamna utanför dina planer.*
http://www.fraserisland.net
DSC_0150.jpg
Det här är the Maheno, världens första ångturbinångare som strandade här i början av 30-talet.
CSC_0007.jpg
Australien har ju sina spindlar, den här hälsade på hos mig.

NYA ZEALAND:
DSC_0136.jpg
Nya Zealand är en plats som Du måste besöka innan du trillar av pinnen. Landet består ju egentligen av 3 öar men man talar mest om den Norra och den Södra. Öarna är helt olika, går inte att jämföra med varandra men är båda värda besök då de bjuder på fantastiska upplevelser. Den Norra ön är mer platt, mycket fler människor och varmare med fina stränder och ett helt annat liv än den Södra ön som är mer kal och bergig med en natur som ibland kan påminna om Sveriges "alper" men plötsligt så är det bara så annorlunda. Här hittar du fantastisk glaciärvandring, rafting genom berg på uppblåsta innerslangar i totalt mörker- det enda du ser är lysmaskarna i taket på grottorna som lyser som stjärnor. Fantastisk upplevelse (black water rafting).

DSC_0919.jpg
På den Södra ön är det ofta långt mellan städerna. Man kör antingen längst kusten eller korsar till andra sidan över bergen och fortsätter längst kusten där. Jag trodde inte på alla historier om att man kunde simma med hundratals vilda Delfiner. Det visade sig vara sanna storys som jag hört men man måste ha tur. Vi drog ut en lugn morgon, på ett platt hav, med en sol som sakta reste sig i horisonten. De första delfinerna blev synliga vid sjutiden och plötsligt så var det många många hundra. Guiden sa 500 men låt mig vara försiktig och säga minst 300 så har jag inte överdrivit. Vi slängde oss i och fann oss själva lekandes med dessa delfiner. Vi hade cyklop och snorkel och direkt ögonkontakt med djuren- med fast blick stirrandes på varandra, utan att släppa blicken en sekund, snurrade vi runt och lekte med varandra, Delfin efter Delfin. När den ena lekt klart kom nästa. En fantastisk upplevelse.

DSC_0034.jpg
Att komma ned till de mest södra delarna av Nya Zealand är annorlunda. Jisses! Här kan det vara långt mellan städerna, nästan inga bilar på vägarna och fast dom är smala så var det (för mig) omöjligt att hålla mig till hastighetsbegränsningen. 90 km/tim är hastighetsbegränsningen men inte allt för sällan drog det iväg upp emot 160-170 km/tim. Under mina 10 dagar på denna ö såg jag en (1!) polisbil. Här, på den södra - västra sidan hittar man Doubtful sound och Milford sound. Doubtful sound är platsen där man spelade in Sagan om ringen filmerna. Milford sound är platsen till vilken du kommer då du kört igenom en 2 kilometer lång tunnel och när du kommer ut möts av hundratals vattenfall. Helt otrolig syn faktiskt. På vägen ned mot Milford sound, som är en fjord, kommer det bara fler och fler vattenfall av alla möjliga storlekar. Bergväggarna står raka och vattnet faller fritt mot sitt öde. Vägen man åker slutar vid fjordens ände där man kan välja att fika med en spektakulär utsikt eller ta färjan ut på fjorden.

GUATEMALA:
DSC00703.jpg
Att sitta på morgonen vid fem, på en av Mayafolkets högsta kända byggnader och se ut över djungeln, se solen gå upp och höra aporna skrika i träden är en magisk upplevelse. Platsen heter Tikal och hittades för 20 år sedan. Besöker du Guatemala kan jag rekommendera att du flyger in till Cancun och sedan åker med de lokala bussarna på rutten Mexico - Guatemala - Belize - Mexico. För att komma från den ena bussen till den andra vid gränsen Mexico-Guatemala blir det att åka båt. Det går inte att beskriva men vill du veta mer så skicka mig ett mail här. Jag skulle kunna skriva många rader här men lämnar det vid bilderna.

DSC00595.jpg
Den här bilden är tagen i Tikal. Ett enormt område av Mayabyggnader som verkligen ger dig förståelse för hur dom levde. Dom guidade turerna är riktigt bra och lärorika. Men, det är varmt. Glöm inte solskydd på den här resan om du åker under sommarmånaderna.
 
Last edited:
Toppen