Vem bokar dina Business Class biljetter?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Martin Björnström, 22 April 2013.

?

Vem bokar dina affärsresor?

 1. Jag bokar affärsresor själv

  28 röst(er)
  54,9%
 2. Företaget har reseavdelning

  6 röst(er)
  11,8%
 3. Affärsresebyrå

  22 röst(er)
  43,1%
 4. Min assistent

  3 röst(er)
  5,9%
 5. Övrigt (svara nedan)

  0 röst(er)
  0,0%
Multiple votes are allowed.
 1. BusinessClass.se är fullt av deals och möjligheter till billiga & smarta biljetter. Men vem är det egentligen som bokar dina affärsresor (jag utgår ifrån att du bokar din egna "lyxresor" själv)- har du möjlighet att göra dom bokningarna själv? Eller har du något smart system via företagets intranät?

  Jag har alltid bokat allt själv eftersom jag haft företag och när jag bokat tjänsteresor där kunder betalat har jag haft flexibiliteten att själv hantera allt. Men jag gissar att jag är i minoritet?
   
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har en reseavdelning som följer upp samt hanterar ramavtal. Men jag bokar jag själv via vår affärsresebyrå. Blir tre svar. :)
   
 3. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har en reseavdelning (i ett annat land) som ska boka allt. Jag bokar dock själv och claimar som utlägg, enligt en liten liten passus i resereglementet som kan bevilja undantag i speciella fall. Ingen har klagat än så länge, det blir ju billigare för företaget när jag gör det själv, då jag har en förmåga att hitta billigaste resa till bästa sträcka och bästa bolag ;-)

  Det händer att resten av Sverigekontoret kommer och ber mig om hjälp också.
   
  2 personer gillar detta.
 4. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag bokar allt själv, men jobbar på ett mindre bolag med ca 20 anställda.
   
 5. niksal

  niksal Medlem

  Ort:
  Helsingfors
  Land:
  Finland Finland
  Dels har vi en reseavdelning på huvudkontoret, men i Stockholm sitter en assistent som bl.a. bokar resor själv. Endast om ingen av de tidigare alternativen fungerat (t.ex. pga semestrar eller mycket kort varsel) så kan jag boka själv, men det händer sällan.
   
 6. kangru

  kangru Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har ett avtal med en resebyrå. Ofta hittar jag biljetter själv som jag sedan ber dem boka.

  Den mest värdefulla tjänsten de levererar är att kunna få hjälp fort och smidigt per telefon och att man kan lägga temp-bokningar under tiden man fixar resten av detaljerna med resan mm för att sedan ställa ut biljetten när allt är klart. Detta är dock något som verkar bli svårare och svårare för dem att göra då de hävdar att de olika flygbolagen plockar bort bokningarna fortare och fortare när de inte är utställda.

  Ofta hittar resebyrån inte den billigaste eller bästa routingen utan bara den som är enklast för dem att ta fram i systemet eller baserat på exakt det jag frågar dem om.

  Jag tycker generellt inte att det är bra värde för pengarna vad de ger mig idag, dock är det inte lika illa för mina kollegor som inte lika enkelt hittar andra alternativ själva.
   
 7. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  I och med att det längsta jag har åkt i tjänsten är till Östersund så har jag aldrig behövt klura ut hur det funkar här.
   
 8. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  Bokar själv och claimar. Det finns avtalad resebyrå men de är inget att ha.
   
 9. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Efter att ha varit anställd i massor av år kör jag nu eget. Det är toppen när det gäller resebokningar, bestämmer själv hur resan skall bokas och med vad. Hade när jag var anställd först en lokal reseenhet på företaget som i sin tur bokade via en resebyrå i Småland. Det var helt förkastligt, blev för det mesta fel. Mycket bättre att göra allt själv, då har man full koll på hela paketet och det tar inte längre tid. Det går att göra avtal om flygresor även som liten företagare.
   
 10. tomle

  tomle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har avtal med en resebyrå, jag letar på ITA Matrix och "matar" sedan dem med exakt de flyg som jag vill ha. De kollar att resan i linje med företagets policy och ställer ut biljett.

  Som kangru säger, det är värdefullt att de kan skapa en bokning och sedan hålla den 1-2 dagar men flygbolagen verkar tvinga dem att ställa ut biljetter allt tidigare.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×