Vart tog Hello-Kitty vägen?

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Henrik_B, 11 Juli 2014.

 1. Henrik_B

  Henrik_B Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så mina vänner, här kommer en kort reserapport från dagens äventyr i Asien. Vi ankom BKK efter ett dygns behaglig vistelse på Novotel. Småttingarna fick Hello-Kitty pyssel vid incheckningen. Den äldre har tjatat i månader om att få åka Hello-Kitty planet vilket vi blev lovade.

  image.jpg

  Dock blev det konstigheter direkt eftersom jag fått nytt kreditkort sedan bokningen gjordes. Enligt EVA måste man ha samma kreditkortnummer på köpet som när man checkar in (?). Så det blev till att köpa nya till samma rate. De gamla biljetterna krediteras efter (wait for it...) 1-2 månader! Talade med AMEX om detta nu ikväll som tyckte det var bra att såna här fasoner kom fram och "skulle ta tag i EVA", vad nu det innebär. En timme och ett par tusenlappar senare hade vi fått nya biljetter och begav oss till gate E2.

  image.jpg
  Boeing 777-300ER, dock inget Hello-Kitty plan som utlovat, men vi är glada ändå!

  Agenten, som var en trevlig ung man, flyttade om lite så vi fick ett eget säte till vår infant. Vi var för övrigt tvugna att köpa biljetter på plats till vår infant eftersom det inte gick att göra online. Något annat för EVA att ta tag i!

  Flighten på ca. 3 h var inget märkvärdigt, men bekväma stolar i Elite Class (motsvarande SAS Plus) med 2-4-2 konfig. Vår äldre knatte gjorde en vänstersväng när vi kom in i planet, men blev snabbt inrättad igen.

  Jag åt fisk och de övriga köttbullar med ett hårdkokt ägg i mitten. Fisken var inte så god, köttet var något bättre. Vi var nog bortskämda efter TK's C IST-BKK dagen innan. Men småttingarna var nöjda!

  image.jpg
  Sjögräsrulle med fisksmak att knapra på.

  image.jpg
  Lite trevlig IFE också.

  Nästa flight blir BKK-HAN, en ny chans för Hello-Kitty! På återseende!
   
  Last edited: 14 Juli 2014
  9 personer gillar detta.
 2. Är det en reserapport eller ställer du en fråga om vart Hello Kitty plan tog vägen?
   
  1 person likes this.
 3. Henrik_B

  Henrik_B Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  De lovade ju att det skulle vara Hello-Kitty, dock fanns de gott om dem på TPE så knattarna blev nöjda ändå, min fru också. Hon har tjatat i säkert 10 år om och få åka den:D
   
  1 person likes this.
 4. Henrik_B

  Henrik_B Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Här kommer lite bilder från Taipei. Första besöket här och trivs fantastiskt bra! Bästa måltiden hittills var en middag i all enklehet på Shihlin Night Market. Panerad kyckling med skinka och ostlager, doppas i chilisås. Gudomligt gott! Taiwan Beer till det.

  image.jpg


  Helt hysteriska Shihlin Night Market. Letade efter ett ställe där man ska kunna dricka kobrablod med honung. Dock blev småttingarna trötta och vi fick avbryta letandet. En marknad är alltid obligatoriskt att besöka i varje ny storstad!

  image.jpg


  Mer Kitty..

  image.jpg


  Billigaste Ubern någonsin. Enligt XE Currency Converter blev det ca. 28 SEK för en 10 minuters resa med Uber-X, en ren och snygg Toyota.

  image.jpg

  Imorgon blir det mer äventyr med ett besök i Maokong-bergen med The-provning, något för doktorn kanske!
   

  Bifogade filer:

  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   264 KB
   Visningar:
   502
  Last edited: 13 Juli 2014
  8 personer gillar detta.
 5. KNA

  KNA Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Många bolag kräver att man kan visa upp kortet biljetten är köpt med om man köpt den direkt av bolaget , har själv blivit nekad när jag köpte en biljett av Philippines airlines med e-kort , fick tillbaka 2/3 av biljettpriset ung
   
  1 person likes this.
 6. Henrik_B

  Henrik_B Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick det gamla kortnumret av AMEX som ska vidarebefordras till EVA för en 100% refund. Vi har en till EVA-flight på onsdag som ska vara ok nu när jag har det gamla numret.
   
 7. Henrik_B

  Henrik_B Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Dags att avsluta den här rapporten och flyga vidare. Det blev inget Kitty, men istället dök den här skönheten upp vid gaten!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Missade MD80-eventet i höstas, men fick istället flyga economy i denna MD90 till Hanoi. Tog lite interiörbilder innan flygvärdinnan bad mig stänga av (inte flight mode) mobilen för take-off, håll till godo!

  [​IMG]
  Äkta breda Business Class-stolar, inga konstigheter!

  [​IMG]
  Economy Class.

  [​IMG]
  Och så askoppen...

  Tack för att ni läste, trevlig fortsättning på sommaren!
   
  2 personer gillar detta.
 8. Det där med att biljetten är bokad på ett annat kort är ett jäkla fippel måste jag säga. Troligen den enda "bra" anledningen till att boka via en resebyro...då slipper man den frågan vid checkin.
   
  2 personer gillar detta.
 9. Gus

  Gus Medlem

  Jag trodde att jag blivit av med min plånbok men hittade den sen. Jag spärrade mitt British Airways-visa men har det således kvar. Fungerar detta vid check in? Det räcker att de ser kortet, eller drar de kortet i en terminal?
   
 10. yepp det ska funka. Exakt samma sak har hänt mig fast det var ett AMEX.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×