Vart ska vi åka med babyn i höst?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Kristoffer Larsson, 26 Februari 2013.

 1. Vi tänkte åka iväg till ett varmt land i höst, med en 6-7-månaders baby. Vi vill stanna där i cirka 6 veckor och bara ta det lugnt. Några mindre utflykter får gärna vara möjliga, dock. Och det ska inte vara några problem att ha en liten baby där, avseende sjukvård och liknande.

  Vi har funderat på att hyra en bungalow på en strand i Thailand. Finns det några andra alternativ, som folk här kan tipsa om? :)
   
 2. Marcus01

  Marcus01 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu kommer jag låta negativ men ta det för vad det är, tankar i all välmening. Vi gjorde en resa med våra barn, när den minsta var i er babys ålder. Thailand är varmt, solen steker, det är fuktigt och i värsta fall myggigt på kvällarna. Barnet njuter inte av värmen som ni gör utan tycker oftast att det är jobbigt, som förälder kan det vara stressande att inte vara säker på om barnet fått i sej nog med vätska. Har den blivit såpass att den kan sitta stadigt så kan man ge sej f-n på att den stoppar fimpar ,och all annan skit som folk slänger efter sej, i munnen. Flygresan är lång, med allt vad det innebär av sömnsvårigheter, övertrötthet, mängder med handbagage osv osv. Bebisen får inte vara i solen, knapp under parasoll om man ska tro läkare och de som vet mer om riskerna med sol för småttingar.
  Vi hade trots allt en underbar resa, men, om ni åker, var förberedda på att det kan bli ett h-e så kan det bara bli bättre...;-) Ta med massor med leksaker på flyget, extra kläder till ER och barnet, kräks det så kommer det garanterat på er, har ni en kille så är ju favoritsysselsättningen att kissa så fort blöjan åker av vid blöjbyte. Packa ner en massa Resorb, solskyddsfaktor, soloveraller, välling och gärna blöjor. Thaiblöjor är ingen vidare kvalitet. Barnmaten innehåller socker, kan vara värt att tänka på. Som sagt, bara några tankar och vi hade det skönt på resan, iallafall vi föräldrar och vår stora kille som då var nästan 4. Lillen kommer ju inte ihåg...Mitt tips, vänta tills den är i 3-års åldern, då kommer ni alla få ut mer av resan! Eller för all del, gör både ock!
   
  2 personer gillar detta.
 3. tourist

  tourist Medlem

  Förstagångsföräldrar? ;)
   
  4 personer gillar detta.
 4. Tockstew

  Tockstew Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej! Låter fantastiskt bra! Vi har varit iväg med våra små barn och det funkar fint med lite planering! Vad gäller mat så kan det ju tänkas att ert barn fortfarande ammar. Det löser mat-och vätskeproblemet. Hitta ett schysst boende av rimlig klass i t.ex. Thailand och stanna där gör sedan möjligen utflykter till andra ställen. Det är superpraktiskt. Vi har även varit i Malaysia, perhentian island. Lite spartaskt och en bit från civilisationen men oerhört fint. Hade inte skor på 3 veckor! Skicka PM om du vill ha mer tips.
   
 5. Tack för era svar. Jajamensan, vi är förstagångsföräldrar, och vi älskar att resa. Vi är medvetna om att det är jobbigare att resa med en baby än utan, men vi kommer ändå ta "chansen". :) November är en fruktansvärd månad och då vill vi inte vara i Sverige, om vi kan undvika det. Tack för alla tips om vad man ska tänka på.

  Jag skickar PM till dig, Tockstew.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×