Senaste nytt

Vart åker vi på BusinessClass i sommaren 2013?

ulagun

Medlem
Vi har under senare år rest runt i Östeuropa. Avsevärt trevligare och bättre än vad våra bekanta tror. Ja man tror man vet inte!!!
Förra året hyrbil runt Trasylvanien i Rumänien. En riktig höjdarresa bland äkta och falska Dracula slott.
Angående Dracula så var det ingen som trodde mig när jag påstod att hustrun skulle dit och släktforska !

I år blir det Albanien med LH. Förhoppningsvis fina badstränder
 

In_Sweden

Medlem
Som det ser ut för tillfället så blir det en weekend i Kragerö, Norge samt eventuellt någon vecka i Tel Aviv.
Sedan minst en trip till stockholm och förmodligen även hela eller delar av Stockholm Pride.
 

vicce

Medlem
-Själv är jag redan på sommarens första semster, 10 dagar i Turkiet. Flög ner med Turkish Airlines till Istanbul för att sedan flyga inrikes till Antalya med busstransfer till Kemer.

-Resa nummer två går till New York i 7 dagar med killkompisarna, är ett gäng på 5 grabbar som åker över med SAS till London för vidare transport med Virgin Atlantic.

Sen får vi se vad sommaren bjuder på mer, men inget direkt planerat.
 

henrik l

Medlem
Inte så mycket planerat denna sommar. Har förvisso redan börjat min sommar med ett besök hos min syster i Visby. Därefter följer en liten sommarresa till Sydostasien, men annars står det ganska tomt på agendan.


Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper

Kan inte låta bli att småle åt kommentaren: "Därefter följer en liten sommarresa till Sydostasien, men annars står det ganska tomt på agendan". Känns som att en hel del av oss, inklusive undertecknad, är lite lätt avtrubbade:D

Fråga från omedveten resenär: "Ska vi dra till Sydostasien om två veckor, har hittat billiga sista minuten stolar?". Svar från medveten resenär: "Vaaaa, f-n heller, vi kör första klass med poäng och klämmer in 8 ben":D
 

J4cob

Medlem
Hej,

då blir detta mitt första inlägg här på siten. Härligt att läsa om allas spännande resor i sommar till när och fjärran. För min del innebär sommaren just detta. Att samtidigt kunna njuta av det sommarvackra Sverige men samtidigt kunna göra avstickare, korta som långa, till mer eller mindre exotiska platser. För min del innebär sommaren följande:

Reser redan nästa helg d 7/6 reser jag ARN-CPH. Returresan blir CPH-LHR-OSL-ARN... Detta blev billigare än direktflyg CPH-ARN. Jag tänker att detta har att göra med att det är i slutet av en långhelg, men det kan ju också vara så att hemresan infaller just på den dag då SAS byter klasskoncept just den 9/6. Vad tror ni?

Senare i sommar blir det följande:
CPH-IST-BKK med TK (C)
bor tre nätter på Mandarin Oriental. Spännande ja!
Vidare:
BKK-HKG med TG (Y)
bor fyra nätter på Shangri-La Kowloon.
Vidare:
HKG-ICN-OKI (Okinawa) med OZ (C)
bor sex nätter på RItz Carlton Okinawa :)
samma rutt åter till BKK där två nätter spenderas på icke ännu betsämt hotel.
Vidare:
BKK-SGN med LH (Y)
bor tre nätter på Nikko Saigon.
Vidare:
SGN-BKK (LH Y) och BKK-IST.CPH (TK C)

Efter ca två veckors vistelse i Sthlm beger jag mig iväg ännu en gång. Först med SJ intercity från just Sthlm till Oslo.
Bor två nätter i Oslo.
Vidare:
OSL-TOS-LYR (Longyearbyen, Svalbard). Denna biljett bokades via SAS EB-kampanj där inrikesbiljetter i Norge kan lösas för 5000 poäng + skatter. Otroligt prisvärt. Vi spenderar tre dagar med vandring och "bara vara" på plats och jag valde att gör hemresan enligt följande:
LYR-TOS (SK Y) TOS-KKN (WF Y) KKN-OSL (SK Y) OSL-ARN (SK Y)

Till sensommaren:
ARN-VIE-KRK med OS Y
spenderar fyra nätter i Kraków där koncentrationslägren skall besöka. Fruktar detta men skall bli otroligt spännande. Har velat göra detta sedan barnsben.
återresa:
KRK-WAW-ARN med LO Y

Inspirerande att läsa om era äventyr och hoppas såklart också att mina planer kan inspirera och motivera andra BC.are.

Allt gott!
 

gusten

Medlem
Välkommen J4cob - du kommer säkert trivas här, vid betraktande av ditt resemönster! :)

Lugnt på resefronten i sommar, vilket är skönt. Midsommar på Västkusten och sedan en vecka i ett hyrt hus på Mallis( ARN-PMI med DY) i början av Juli. Därefter rast och vila och sitta stilla i huset i Skåne.
 
Last edited:

Sofia

Medlem
Va roligt att se att så "många" ser Stockholms skärgård som sin sommardestination! Min favvoplats på sommaren alla gånger! Kanske dags för en liten BC-flagga så att vi känner igen varann i vikar och gästhamnar?
Vågskvalp och grilla på klipporna i solnedgången är svårtslaget, alltid. Regnar det lagar man maten ombord och njuter av smattret på däck och bara ler :cool:

I övrigt flyger jag till Manchester, för vidare transport med bil till Liverpool, en vecka över midsommar. Långresan blir senare i höst QR i C till Indonesien :)
 
Toppen