Varför välja flyg framför tåg? Jag behöver era argument!

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Mike@GOT, 4 Maj 2016.

 1. Mike@GOT

  Mike@GOT Medlem

  Som en privat anställd tjänsteman med kontor i Göteborg reser jag tyvärr väldigt (sic!) lite i tjänsten. Det är alltså privatresor och då nästan uteslutande ekonomiklass (SAS GO, Eurobonus Basic) som gäller när jag flyger även om jag har börjat resa mer medvetet sedan jag blev medlem här.

  Sedan några månader tillbaka har jag börjat resa Göteborg -> Stockholm en del (några gånger i månaden, vilket är väldigt lite jämfört med vad många andra gör...) och det har mest blivit SJ snabbtåg som har fungerat bra. Jag är flygnörd och vill hellre flyga framför att åka tåg, men kan inte riktigt motivera varför jag ska lägga 30 min på att ta flygbussen till GOT, vara på plats 45 min innan avgång, flyga 50 minuter, för att slutligen ta mig från ARN till Stockholm. Såvida tåget är i tid så tjänar jag inte särskilt mycket tid på att ta flyget.

  Nu behöver jag era samtliga argument för varför jag ska ta flyget istället för tåget, så att jag kan blidka mitt eget samvete och på köpet få argument mot de miljömedvetna som menar att tåget är så miljövänligt. Fyll på! :cool:
   
 2. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Var i Stockholm är slutdestinationen? Beroende på tid på dygnet kan Arlanda/Bromma/Centralen påverka den totala restiden en hel del.
   
  Dr. Miles och Agö gillar detta.
 3. Sahlen

  Sahlen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Punktlighet? Hur ofta är dina tåg respektive flyg väsentligt försenade?
   
  Smuffe, Mike@GOT och Agö gillar detta.
 4. BAS

  BAS Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skulle helst åka tåget Stockholm - Göteborg, men jag blir fruktansvärt åksjuk av tåg. Så det blir alltid flyg eller bil i stället.
   
  Smuffe, agehall och JohanA gillar detta.
 5. Mike@GOT

  Mike@GOT Medlem

  Det är det som är lite överraskande, den absoluta majoriteten av mina tåg har varit i tid. Men då har jag också haft bra tur; flera gånger har jag hört att avgången en timme efter min har blivit bombhotad, börjat brinna, eller helt enkelt bara blivit sent av andra anledningar.
   
  Smuffe gillar detta.
 6. Mike@GOT

  Mike@GOT Medlem

  Söder! Jag har funderat på att använda Bromma lite mer, men SAS ungdomsbiljetter + EuroBonus-medlemskap gör att jag hellre reser med dem :)
   
 7. Hachans

  Hachans Medlem

  Jag älskar också att flyga. Verkligen. Gör det så ofta jag kan.

  Men mellan Göteborg och Stockholm kan jag verkligen inte motivera det. Jag har tåget 25 meter från min arbetsplats och i Göteborg ligger mina möten oftast en kort promenad från stationen. Du ska ganska långt bort från respektive centrum innan flyget bär sig tidsmässigt. Har man start/stopp utanför centrala delarna av staden är det ju en annan grej.
   
  JimmyH, Mike@GOT och Agö gillar detta.
 8. martin.agren

  martin.agren Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Om samvetet pockar på för mycket, klimatkompensera. Det är ju ingen jättesträcka, så kostnaden blir inte särskilt hög. Då kan du ju säga till tågresenärerna att du är på 0, de ligger ju trots allt något högre än noll.
   
  Mike@GOT gillar detta.
 9. Mike@GOT

  Mike@GOT Medlem

  Precis, det är så jag tänker också. Mitt enda egentligen vettiga argument är när priset för flyget är lägre (400 SEK för en ungdomsbiljett) eller för att "tåget alltid är sent", vilket ju har visat sig inte vara sant. SKa man ha det sistnämnda perspektivet kanske det är bättre att vända på det och säga att flyget nästan alltid är i tid.
   
 10. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skippa flyget. Du kan säkert hoppa av vid Stockholm Södra också, då har du ju i princip promenadavstånd till hela söder...
   
  JimmyH gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×