Varför inga riktiga "Premium"bilar till uthyrning i Sverige?

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av FrontX, 17 Februari 2014.

 1. FrontX

  FrontX Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har länge funderat på varför det i Sverige är så katastrofalt litet utbud på premiumbilar hos de stora hyrbilsföretagen?
  Visst, SIXT kategoriserar i princip alla sina bilar som "Premium" och Hertz har sina Prestige Collection och Fun Collection (med S60 T6, Range Rover och Jaguar XF b.la). En BMW 520d är väl trevlig att köra men någon premiumbil är det inte i mina ögon och dessa är ju fortfarande långt ifrån de vagnparker som finns i andra delar av världen.

  Kolla på SIXT tyskland t.ex Där kan man hyra en MB AMG eller BMW M5/M6:a, Porsche osv osv..
  Här i Sverige är väl Mercedes Shooting Brake det närmaste man kan komma någorlunda känsla av lyx, men har ändå minsta motorn (om man nu föredrar hästar) och Hertz i andra länder kan erbjuda allt från MB Suv till Camaro osv.

  (och jag räknar inte med Mabis fjantbilar som något premiumsegment heller:p)

  Någon som sitter på ett bra svar lr argument? Är marknaden helt enkel inte tillräckligt lönsam för att ha denna typ av bilar här?
   
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror att en del av svaret ligger i "landet-lagom" självt! Det finns helt enkelt för få företag som efterfrågar den servicen och privatpersoner som hyr dyrare bilar särskilt ofta är nog försvinnande få.

  Visst är lagom trist?! :rolleyes: :cool:
   
 3. FrontX

  FrontX Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En aningen trist Ja ;)

  Men efterfrågan är väl liten för att det inte finns någon vara. Kan slå vad att om det bara började rulla ut lite finare bilar så skulle säkert efterfrågan öka också. Minns att Sixt erbjöd C63 AMG vår/sommar 2012. Fast det fanns en i hela Sverige. Så när jag gjorde förfrågan så fanns den i Lund, dvs 65 mil bort. Detsamma gällde "måsvingen", tror det fanns 2 st, varav en såg jag på Arlanda kontoret.
  Men lagom är ju alltid bäst..:rolleyes:
   
 4. Kanske enkelt: "Supply matches demand"?
   
 5. Sixt har som sagt haft en hel del AMG-bilar i lager men det var rejält dyrt; det var inte många som valde att hyra. Finns efterfrågan så kommer nog tillgången lösa sig är min magkänsla.
   
 6. mmatsie

  mmatsie Medlem

  Ort:
  Stocksund
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad jag har hört, utan att kunna ge någon bra källa på det, är att däckslitage blir ett problem vid de lite mer extrema bilarna. Personalen måste vid uthyrningen mäta mönsterdjup och visa för kunden för att sedan kunna debitera om kunden bränt loss med bilen.... Detta i sig lär ju vara en tråkig start på hyran.

  När det gäller Hertz kan man ju tänka sig att den största ägaren (Volvo) inte har ett jätteintresse av att profilera andra märken...
   
 7. FrontX

  FrontX Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska iaf prova Range Rover Sport från Hertz. Någon som har erfarenhet av just den bilen ur deras "Prestige" sortiment?
   
 8. Jag hade denna diskussion med AVIS i Amsterdam varför inga direkta premium bilar fanns utanför Tyskland. Svaret var att premium bilarna (german made typ Audi, BMW, MB, Porsche) säljs till Tyska uthyrningskontoren med extremt bra rabatt. Andra länder får inte samma priser därför är de inte lika glada i att köpa in dessa bilar.

  Jag antar att detta gäller de flesta firmor.
   
 9. Jakob K

  Jakob K Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo det är verkligen pina att hyra bil i Sverige. Exempelvis så ska man ju få "motsvarande" bil från försäkringsbolaget vid exempelvis krockskada på sin egen. Sen går man in på Hertz och det finaste dom kan uppbringa är en V70 D2 sunko-matic.

  Sixt är lite bättre men har ju genomgående snikspecade tyska premiumbilar med små motorer etc. Trist.

  Som parentes kom jag just hem från München där jag hos Hertz givetvis blev uppgraderad till en fullsmetad CLS Shooting Brake 350 CDI. Avverkade trevliga 110 mil i den....mestadels i vänsterfilen... :)

  mvh
   
 10. Jakob K

  Jakob K Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror problemet är att man inte kan nasa av dom sen. Har man råd med en CLS eller Jagga etc så köper man ju ny bil och inte en sönderkörd hyris....?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×