Varför all hype kring Qatar Airways?

Diskussion i 'Qatar Airways' startad av Traveller, 9 Juni 2015.

 1. Traveller

  Traveller Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet inte riktigt vad den här "hypen" om Qatar airways handlar om egentligen eftersom konceptet inte är riktigt bra. Om du reser till Asien, USA eller Afrika och har ett första ben på 6 timmar till Qatar och sedan skall vänta i några timmar innan du kan hoppa på ditt flyg nummer två så innebär det ju bara att du inte kommer få sova ordentligt. Själv bor jag ju i HongKong och får flyga 6 timmar först från ARN till DOH och sedan 8.20 minuter från Doha till HongKong. Det finns ingenting bra alls med att bara få sova några få timmar, vänta från 05.00 till 07.00 och flyga hela dagen igen. En ren och skär förskjutning av sömn som till exempel med British Airways hade inneburit en 2 timmars resa till London och sedan 12 timmar till HongKong - ordentlig sömn och utvilad och dessutom mycket bättre ankomsttider. Det här gäller i mångt och mycket alla andra bolags flyg till Asien (tycker jag), Finnair, SAS och British Airways inkluderat.
  Min erfarenhet av Qatar är ganska ny (jag flyger ju en hel del långa sträckor) och jag var inte heller imponerad av servicen ombord på det andra benet. Tråkig meny utan västerländska alternativ, kall mat som fick värmas 3 gånger, vin som var alldeles för kallt och måste värmas upp i händerna (personalen påstod att det hade att göra med lastningen men andra bolag kan ju) samt som sagt, för kort sömn. Visst är det så att man flyger fina 787 upp emot de Europeiska städer man hämtar sina passagerare från men sedan - sedan är det ju många plan som är äldre på sträcka nummer två och då även i många fall med stolar i business class som inte är 180 graders pitch = besvikelse!
  Att man sedan hamnar i en lounge i Doha som inte serverar alkohol om man vill ha det är ju rätt mesigt det också. Det där förstår jag inte även om det nu har med religion att göra. Med all respekt men det känns en aningen konstig att ha en man med någon slags arabisk utstyrsel bakom mig i loungen som har sin mobil på högtalare och ut strömmar bönerop. Vad är det för fel på hörlurar?
  Utbud av filmer är okay ombord men totalupplevelsen måste man nog vara ärlig och säga att det kan vara mycket bättre än Qatar.
   
  Trismegistus, Carl, Elberto och 10 andra gillar detta.
 2. Kiev

  Kiev Medlem

  Ort:
  Trondheim
  Land:
  Norge Norge
  Vi har klart forskjellig opplevelse. Jeg reiser konsekvent Qatar langflight sør/øst av en enkelt grunn: price/performance. Klart det hadde vært bedre om Doha var plassert et annet sted (...), men det er det altså ikke. Har stort sett alltid fått 787 og 380 i øvre etasje, og det er ikke noe å klage på da til halve prisen av Europeisk biz.

  Lounge uten alkohol: Den nye loungen der den klart beste business-loungen jeg kjenner og når (nesten) opp på europeisk First-nivå. De har et helt kurant restaurant og når man kjører en forrett med årgangschampagne, følger opp med en fantastisk lammesadel og Amarone, så runder av med Napoleon konjakk i krystallvase, så mangler det ikke på "fika" akkurat. Tror du må ha truffet feil plass?
  Hilsen lykkelig qatar gullkortinnehaver
   
  toer00, Sofia, Gus och 4 andra gillar detta.
 3. Jakob K

  Jakob K Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag håller med @Traveller om framförallt tiderna. Detta är en dealbreaker för mig som gör att både Qatar Airways och EK ej är intressanta.
   
  Trismegistus och Mikael64 gillar detta.
 4. WTP

  WTP Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag flög till HKG nyligen och valde att åka kl.11 från ARN och sen 1.35 vidare till HKG med Cathay Pacific.
  Denna gången ville jag utförska Al Mourjan och ta den free City Tour därför valde jag att åka kl.11
  Annars har du en kl.16 flyget från ARN och då har du 2,5 timme på HIA. Cathay Pacific:s business är full flat (om ngn har missat banner här på BC :)) Servicen på första leg var underbar. My 2 cents...
   
  Sofia och Gus gillar detta.
 5. John Mack

  John Mack Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan förstå detta resonemang när man reser i tjänsten men för mig som enbart flyger privat så är 11 per person till Singapore och 14 till Kapstaden i en högklassig business class oslagbart...
   
  toer00, kerran1980, Gus och 3 andra gillar detta.
 6. Jakob K

  Jakob K Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan inte annat än att hålla med.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Flyger man privat är det vanligt att man inte värdesätter sin tid. Flyger man i jobbet blir det dock en stor kostnad att dels ta en omväg och dels att inte komma fram utvilad. Jag har all förståelse för de som vill "snåla" lite i det privata resandet och ta en lite udda väg - behöver man inte komma fram pigg och fräsch till ett möte 2h efter touch-down så finns väl ingen anledning att spara lite...
   
  Schlaake och LarsCph gillar detta.
 8. LarsCph

  LarsCph Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jeg fløj med Qatar Airways til Manila på en firmarejse. Det var markant billigere end den lidt bedre forbindelse som Thai Airways tilbyder via Bangkok - men ja med ulempen at man skal skifte fly efter 6 timer ud og 8 timer hjem.. Jeg valgte Qatar og levede med at skulle skifte fly. Pengene til rejsen kommer fra et budget som jeg er ansvarlig for og bliver målt på, det kan muligvis også have indflydelse. Men faktisk så ville jeg også rigtig gerne prøve at flyve med Qatar Airways så da de samtidig havde kampagnepriser så jeg kunne flyve retur for 11.000 dkk så var valget ikke så svært :)

  Flyver jeg privat så vælger jeg gerne en omvej hvis det betyder at jeg kan flyve business class på de oversøiske ture i forhold til den hurtigste vej på economy class. Ikke at min tid ikke er vigtig - men jeg mener bestemt at livet på business class gør at tiden bruges relativt fornuftigt i forhold til economy class hvor det mest af alt blot er spildt tid.
   
  Last edited: 10 Juni 2015
  nissefalk gillar detta.
 9. John Mack

  John Mack Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Själv blir jag snarare förvånad hur många på detta forum som tar enorma omvägar med massor av byten (en hel del av dessa måste väl vara i tjänsten?). För egen del undviker jag gärna fler än ett byte.
   
  kerran1980 och Sofia gillar detta.
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Klart vi tar genvägar även i tjänsten. Men poängen här är att de flesta av oss skulle föredra 10+2h istället för 6+6h. I det förstnämnda fallet hinner man sova ordentligt, det gör man inte i det andra fallet.
   
  Elias, Adam Nordén, Sealord och 4 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×