Vaknat på hotell - vet inte var du är

Diskussion i 'Hotell' startad av SeaPlanePilot, 20 Februari 2014.

 1. SeaPlanePilot

  SeaPlanePilot Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag pratade idag med en kollega som under en period reste så intensivt att han kunde vakna på ett hotell och hade ingen aning om i vilket land han befann sig.

  Har du råkat ut för detta?
   
 2. Holgersson

  Holgersson Medlem

  Ort:
  Lidköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Land brukar jag inte misslyckas med, men jag har rört ihop orter när man flyttar runt varje dag mellan olika hotell. Brukar då vara att jag tänker ett steg före eller efter den verkliga resplanen.
   
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har hänt mig i olika varianter. En gång stod jag o tittade ut från mitt hotellrum i Shanghai. Såg alla kinesiska flaggor nedanför och tänkte: "Coolt, måste vara en massa kinesiska höjdare här med tanke på alla flaggorna." Efter ett litet tag insåg jag att jag ju faktiskt var i Kina.

  För ett antal år sen reste jag väldigt mycket i USA och vid landning var jag tvungen att fråga min kollega brevid vart vi var. Jag hade fullständigt tappat bort vilken stad jag var på väg till.

  Något som händer väldigt ofta dock är ju att jag inte minns "dagens" nummer på hotellrummet, så man går till rumnumret man hade dagen innan osv.
   
  1 person likes this.
 4. Något som händer väldigt ofta dock är ju att jag inte minns "dagens" nummer på hotellrummet, så man går till rumnumret man hade dagen innan osv.[/QUOTE]

  Skönt med någon annan som inte kommer ihåg rumsnummer. Händer mig ofta.
   
  2 personer gillar detta.
 5. Jag har varit med om det när jag stack på brådskande kurir-resa. Vaknade i en stor säng på ett hotell och yrvaket tittade jag ut och funderade en stund vad som hänt. Singapore! :)
   
  2 personer gillar detta.
 6. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har vaknat hemma och inte vetat var jag var nånstans. Dessutom med sömnparalys.

  Det var nån minut eller så som jag hade lite begynnande panik och undrade om det hade hänt nåt dåligt. (Mitt sovrum är dessutom rätt kalt jämfört med dom flesta, så jag hade en liten teori där ett tag om att jag kanske hade åkt in på sjukan.)

  Då hade jag visserligen varit ute i 4-5 veckor på en jorden runtbiljett och bott på det ena stället skummare än det andra. Det blir inte många nätter på varje ställe om man inte har längre tid än så på sig, så mot slutet av den resan var platsförvirringen total.
   
 7. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Känner igen det, om man vaknar mitt i natten efter en massa flängande på hotell så tar det ibland ett tag att komma på var man är… :)

  Det är dock inget mot en av mina kollegor som efter ett antal nätter på olika hotel med identiska rum, hamnade på ett som var spegelvänt och upptäckte att han stod i korridoren i kallingar mitt i natten istället för i badrummet.
   
  1 person likes this.
 8. Martin Andersson

  Martin Andersson Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Yes, det har jag. Vaknade för några år sedan på ett hotellrum efter ett par veckors intensivt resande. Jag visste att jag var på Scandic, så som tidigare dagar på "turnén" men hade ingen jäkla susning om var. Lätt sömndrucken (men inte bakis) så rafsade jag åt mig informationsbladet på hotellrummets slitna skrivbord för att konstatera att jag befann mig på Scandic Örebro Väst...
   
 9. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar lägga både kort och pappfodral med rumsnumret på i fickan.

  Även om det hänt flera gånger att jag famlat efter lysknappen på fel sida av sängen, så är nog det mest absurda två veckor i Japan på kedjan Tokoyo Inn. Deras säljargument är att alla rum ser likadana ut, vilket efter fjärde hotellbytet gjorde en skapligt förvirrad när man kom ned i lobbyn.
   
  1 person likes this.
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  14 olika Hilton på 17 nätter förra året gjorde att jag fick ta en tur runt för att hitta mitt rum ett par gånger. Det hela gjordes inte bättre av att jag fick exakt samma rumsnummer tre nätter i rad först.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×