Senaste nytt

Vad samlar ni på? Förutom poäng och stämplar i passet

Timotey

Medlem
Inget ovanligt samlande men kortlekar från alla städer jag besökt, detta mest för att minnas vart jag varit och när jag var där, skriver datum på dem. Dyrast var en i Tallinn som fick inhandlas lite stressigt på flygplatsen.
 

Nemo

Medlem
Jag samlade ett tag på flygplans-teskedar tills jag hade en samling. Upptäckte i somras på ett cafe i LGZA att jag fick en tesked med SAS-loggan på, tydligen samlade de också på samma sak.
 

hoss

Medlem
Apropå Hard Rock Cafe så köpte jag ett par T-shirts i Kathmandu, vet inte om det var ett officiellt HRC och trycket är egentligen broderat men det var ändå rätt kul att ha besökt. Ett annat jag besökt är Biloxi Mississippi, det var både hotell och casino. Dom hade div merchandise från flera av mina favoritband på väggen bakom bardisken. Förr samlade jag på flygbolagens tidtabeller, nog var det väl trevligare att studera sådana än att klicka sig fram på internet?
 
Det var länge sedan jag slutade köpa souvenirer och krimskrams på resor, annat än möjligtvis lokaltillverkade saker och då pratar vi genomtänkta inköp, saker som i alla fall behövdes.

Däremot har jag faktiskt en liten samlarhobby och det är att köpa en kylskåpsmagnet från varje större stad jag besökt, i alla fall städer utanför Europa. Har hållit på med detta i tre år nu och har kommit upp i 25 st så här långt. Som ytterst morgontrött person blir man på ganska gott humör när man får börja dagen med att titta på magneter från exotiska länder.

Jag brukade köpa kylskåpsmagnet från olika länder men de blev alltid något för mina vänner:)
 
Vissa kanske samlar "visum" från olika länder? Irans visum var ganska snygg.
Det jobbiga är att en del av länder kräver två sidor av passet.


På mitt gamla pass (innan jag fick mitt svensk pass) hade jag olika visum som China (2x), Japan, Australia och South Africa. Roligt att kolla på dem då o då:)
 
Har en förmåga att samla på block & pennor från alla hotell jag bott på, blir en ansenlig mängd. Barnen har nu tagit över detta och de är mycket effektivare än mig själv. De plockar med sig från golfklubbar, hotell,restauranger ja alla möjliga ställen.
Pennor från olika hotell har jag också samlat men det finns 2 som är "dearest to my heart": Marina Bay Sands Singapore och från Sky Bar-Burj Al Arab (fast med jumeirah.com):)
 
Minnen. Allt som följt med hem i fickor på kläder/fack i väskor åker ner i en låda. Så istället för att titta på en bild på en tiger och tänka "jaha, en tiger" så kanske jag hittar en biljett till något zoo där tigern levde.

Tycker minnen och tankar kommer tillbaka bättre då än när man ser en bild vilket kan vara trevligt i efterhand. Nån gång vartannat åt tömmer jag lådan på golvet och tittar igenom den o försöker komma ihåg så mycket som möjligt.
 

maba

Medlem
Samlar på kulspetspennor från hotellen men jag har märkt på sista tiden att vissa hotell börjat med blyertspennor istället :(
 
Toppen