Vad är det konstigaste/underligaste du har gjort ombord på en flight?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Dr. Miles, 19 Juni 2013.

 1. Vi som reser mycket/ofta har säkert gjort en massa konstiga saker ombord (erkänn! :)).

  För min del är att skruva isär min Acer laptop ombord på en THAI flygning till Tokyo.
  SSD på min laptop gick sönder och jag köpte en ny passande hårddisk till min Acer i Bangkok när jag hade inom 24 timmars byte där.

  Det fanns dock inte tid för att lämna in datorn till Acer i Bangkok då de sa att det tar en arbetsdag. Jag köpte verktygskit och tog den med mig ombord på THAI flygning.
  Väl ombord på THAI flygning började skruva isär laptop:en med hjälp av verktyget och ett Coop Medmera kort.
  Medmera kort (eller vilket plastkort som helst) var mycket användbart när jag behövde separera chassin.

  En ung thailändsk kille på andra sidan gången såg mig och undrade om vad jag höll på med. Några minuter senare passerade en manlig purser vid mitt säte och frågade om allt var okej. Jag svarade att allt var under kontroll och jag förklarade för honom att jag höll på att byta hårddisken. Han önskade mig lycka till och gick vidare.

  Till slut fick jag ta loss chassin och upptäckte att hårddisken som jag köpte var rätt tjocklek, men inte rätt storlek för den modellen av Acer. En plast pelare stack ut som hindrade placering av hårddisken. Jag hade ingen fil som kunde fila bort plastpelaren.
  Jag gav upp och skruvade ihop datorn igen. Datorn var fortfarande trasig.

  Framme i Japan hade jag inte tid att laga datorn så åkte den hela vägen tillbaka till Bangkok och datakillen på Panthip Plaza i Bangkok fixade detta inom en halvtimme, för 300 THB.

  Vad är det konstigaste/underligaste du har gjort ombord på en flight?
   
 2. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  På väg från toaletten där bak hittade jag ett kreditkort på marken. Jag gav det snällt till flygvärdinnan, som ropade ut mitt namn i högtalaren.Jag hade alltså tappat kreditkortet på väg till muggen, hittat det och inte kollat namnet. Dessutom är detta enda gången jag tappat kreditkort/nycklar...
   
  33 personer gillar detta.
 3. Murre

  Murre Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Varför kom jag och tänka på 10,000m klubben när jag läste trådrubriken :rolleyes:

  Är nog rätt tråkig när jag flyger, äter sover läser.
   
  3 personer gillar detta.
 4. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har väll inte gjort något jätte konstigt, men det första som kom upp var på en flygning då jag flög UM och var kanske 10 år gammal. Flög ARN-TMP tar cirka 50 min och lyckades beställa in 8 burkar cola. Det var gratis med SK på den tiden
   
 5. minatoku

  minatoku Medlem

  Ort:
  Tokyo
  Två favoriter:
  * Svimmade (nästan) två timmar in på LHR till NRT med VA, i utrymmet mellan två ekonomi-sektionerna när jag försökte hitta någon i besättningen att berätta att jag inte mådde bra. Spenderade nästan hela den resterande resan liggandes på golvet längst bak (A340) bland cabin crew och andades ur syrgasmask.
  * Satt bredvid en gubbe NRT - LHR som pratade oavbrutet. I 12 timmar. När han inte gnällde på cabin crew ("warui saabisu da yo!") eller smög in till C för att stjäla tidningar. Gick aldrig på toa.
   
 6. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  "Nande"? :)
   
  1 person likes this.
 7. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Utan att gå in på detaljer så kan man väl säga att jag mer eller mindre är med i den berömda klubben, dock inte på toan ska tilläggas :)
   
  3 personer gillar detta.
 8. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Svimmande på väg till toan, raklång med ansiktet före ner i heltäckningsmattan (skönt skrapsår i hela ansiktet) halvvägs på väg till ORD. Aldrig blivit så uppassad av personalen när jag flugit Monkey, t.o.m. styrman kom ut och pratade med mig.
   
 9. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Självuppfyllande profetia: Av någon konstig anledning blev jag registrerad som rullstolsbunden på ARN-CPH med SAS för ett par år sedan. Flygvärdinna ropade upp mitt namn, kom fram till mig och frågade mig om jag var han som behövde rullstol. Detta när jag stod upp i gången, och höll på att lämpa ut min väska från overhead bin. Då jag inte hade den blekaste aning om vad som höll på att ske (jag hade ju bevisligen boardat utan hjälpmedel), stod jag där som ett fån och såg konfunderad ut över hennes fråga. Nästa sekund ramlar min kabinväska ner och mosar min fot samt river upp ett stort sår på underbenet. Och så fick jag åka rullstol till arrivals...
   
  23 personer gillar detta.
 10. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  du råkar inte vara pilot eller flygvärdinna på Cathay Pacific? =P
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×