Väskstölder på Öresundståget

Diskussion i 'Övrigt' startad av AndersSt, 18 November 2015.

 1. AndersSt

  AndersSt Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag råkade ut för att min väska blev stulen när tåget stannade på Hyllie station, dvs sista station före Öresundsbron och CPH. Det gick väldigt snabbt, jag hann knappt märka det förrän vi var halvvägs över bron. Väskan hittades senare och lämnades in på Emporia så jag har fått tillbaka den även om ett par saker fattades.

  Så jag vill varna för att förvara väskan på hatthyllan, även om man som jag alltid gör, lägger väskan något framför sin sittplats så att man ser väskan. Det är i stort sett riskfritt att försöka stjäla något från ett tåg. Blir de upptäckta så släpper de bara väskan och går av tåget, man lär ju inte följa efter eftersom man förmodligen har ett flyg att passa och bagage kvar på tåget.

  Övervakningsfilmerna sparas bara några timmar tillbaka och kommer förmodligen bara att begäras ut av polisen när det gäller överfall/misshandel.
   
  Agö gillar detta.
 2. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Mmm, det är stora problem. Just nu är det ju också bekymmersamt eftersom det är tågbrist vilket gör att dom kör med mindre tåg som följaktligen ofta är riktigt fullastade. Svårare att hålla ordentlig koll på sitt bagage då också. De få gånger jag reser med bagage brukar jag sitta i lågdelen där man kan hålla i sin väska (lite krampaktigt så där).
   
 3. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
 4. Sitter alltid i "lågdelen" med mina väskor, känns säkrare så och lättare att komma på och av. Trist med stölder men inget som förvånar mig :(
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×