Värt att endast använda SAS/Eurobonus?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Robbin, 9 September 2016.

 1. Robbin

  Robbin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!
  Jag är ny här och ber om ursäkt om detta bör liga någon annanstans.

  Jag och min sambo reser ca 5-8 gånger per år och vi funderar på att lägga alla ägg i en korg och bara använda oss utav SAS när vi flyger.
  Vi åker på 1-2 långresor per år och resten är weekends i Europa.
  EBS känns som den enda rimliga nivån för oss att nå upp till(och då i form av 10+ enkelresor).

  Nu till min fråga, är det värt att bara använda sig av SAS?
  Vissa av de cityweekends vi gör går ju att få billigare på t ex Ryanair och även fast jag skarpt ogillar dem så är det svårt att bortse från hur mycket pengar man sparar.
  Om vi blir EBS får vi business check-in och tillgång till lounge och fasttrack under sommar och dec/jan. Vet även att fri wifi för EBM och uppåt är på g.
  Är dessa perks nog för att endast använda sig av SAS eller bör man köra de billigaste biljetterna alltid? Svårt för er att svara på om det är värt för mig såklart men hur tänker ni?

  Tack på förhand!
   
  Mike@GOT gillar detta.
 2. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Det blir ju även extra väska när ni flyger SAS och det gäller ju även om ni bokar de billigaste biljetterna "go light" där man annars betalar för väska.
   
 3. Sahlen

  Sahlen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är en väldigt öppen fråga. Men såhär tänker jag.

  Betalar gärna en premie för att få åka från ARN, det är billigare, snabbare och enklare att ta sig dit från mitt hem/kontor.
  Betalar utan problem lite extra för att undvika LCC/alliansfria flyg, det ger bättre hjälp vid problem och incheckat bagage är oftast inkluderat (i biljett eller status).

  Det funkar för mig i min situation. Skulle jag bo i Nyköping skulle Ryanair kanske vara mitt förstahandsval?
   
  Johan67 gillar detta.
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  EBS är inte mycket att sträva efter. Det är svårt att räkna hem det på något sätt skulle jag säga.
   
 5. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade gjort det alla gånger. Det känns också som om det ligger inom räckhåll med EBG.
  När man väl vant sig vid alla förmåner med sätesbokning, lounger, fast track osv så är det svårt att förstå hur man orkade med resandet innan.
  Dessutom så finns det ju så oerhört många andra sätt att få Eurobonuspoäng än att flyga. Byt bort det vanliga bankkortet mot ett som ger poäng så har ni snart gratisresor att plocka ut. Lägg med det i kalkylen så är det förmodligen inte billigare med Ryanair.
   
 6. Robbin

  Robbin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla svar!

  Bor på västkusten då CPH är min huvudflygplats men har rätr nära till GOT också om det spelar någon roll.

  Ja, en gratis väska ingår också det hade jag glömt! Vi reser dock med handbagage på cityresorna så får inte direkt användning för det så ofta.
  Svårt detta!

  Finns det någon moralisk anledning till att man bör stötta SAS framför t ex Ryanair eller Norwegian?
  Tänker om de behandlar personal bättre eller liknande? Har fått för mig att Ryanair inte behandlar sin personal så bra men har inte belägg för det.
   
  Einar gillar detta.
 7. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Personalen på SAS har det förmodligen bättre än hos både rödnosen och Ryan. I Ryans fall kan det ju vara lite si och så med kollektivavtal osv. Googlar du så får du förmodligen upp bra info om det om du sållar bland källorna. Men framför allt så behandlar SAS passagerarna mycket bättre när något kör ihop sig. Där är lågprisbolagen helt värdelösa, medan du med SAS har en trygghet att de bokar om dig/ordnar hotellrum osv. Enskilda undantag kan naturligtvis förekomma åt båda hållen för alla flygbolag, men generellt är SAS mycket mycket bättre på det än rödnosen och Ryan. Båda de senare kan utan vidare stranda dig på en flygplats långt borta utan att ge dig någon som helst hjälp eller information.
   
  Johan Hbg och Robbin gillar detta.
 8. Thornado

  Thornado Medlem

  Om ni på något sätt känner att ni kan motivera att betala 4000 kr för ett kreditkort så är ju ett SAS Amex Elite en mycket bra start på vägen mot ett Eurobonus Guld då det ger 20000 baspoäng per år. Om ni sedan åker två långresor per år med SAS så är det inte så långt kvar till EBG och borde gå att klaras av med återstående resor, framförallt om någon/några av resorna bokas i Plus.
  Sen så ryktas det även om att det i och med Eurobonus 3.0, som kommer "snart", så kommer det att införas en ny form av familjekonto där man även kan dela på statusgrundande poäng och i så fall borde ni definitivt inte ha några problem att fixa ett EBG åt en av er. Exakt hur detta kommer att se ut och när (och om) det lanseras är det dock ingen som vet.
   
  Robbin gillar detta.
 9. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Alternativet till Amex Elite är ju annars Amex Premium. Inga statusgrundande poäng men fortfarande en voucher vid 150 000 kr spenderat/år och bättre poängintjäning än mastercardet. Dessutom kampanj just nu om man blir värvad av någon så man får typ 17 000 poäng (eller något sånt) för att skaffa premiumkortet och typ 27 000 poäng för att skaffa Elitekortet. (minns inte exakta poängsummor just nu). Kampanjen går ut idag för övrigt
   
 10. Robbin

  Robbin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, precis! Tänkte skaffa ett Eurobonus Mastercard så man får bonus på allt man handlar, känns som ett enkelt sätt att skrapa ihop många poäng på!

  Lite så tänker jag också. Håller mig till särskilda butiker när jag handlar hemelektronik och liknande just av den anledningen, varför tänka annorlunda när det gäller flyg?

  Även fast 20000 baspoäng är en bra start på vägen så tror jag inte det hjälper. Det är garanterat de 10 enkelresorna per år som kommer göra oss EBS och inte 20000 poäng. Känns som det kommer bli svårt att skrapa ihop de resterande 25000 baspoängen då en cityweekend ger 1000.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×