Väggen rivs på Landvetter - gemensam terminal för in- och utrikes

Diskussion i 'Flygplatser' startad av iRobert, 10 April 2014.

 1. iRobert

  iRobert Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
 2. Joakim

  Joakim Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
 3. iRobert

  iRobert Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Min stora undran är om det kommer bli supertrångt i SAS-loungen nu, eller om speciella regler kommer införas? Hur skulle det funka med vin & alkohol i övrigt? Vill ju inte gärna se en folkölskran ersätta dagens utbud.. Allra bäst hade en egen inrikeslounge varit, men det kanske blir svårt..
   
 4. twiggs

  twiggs Medlem

  Tror tyvärr helt enkelt att det blir så att enbart utrikespassagerare kommer att bli accepterade inträde, undantaget Pandion.
   
 5. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske gällande SAS lounge, men hur gör de vid den andra loungen där jag enbart visar mitt Diners kort för att bli insläppt ?
   
 6. ski

  ski Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  På dialogmötet i Stockholm diskuterades lounge i Göteborg. Tanken från SAS är att göra en "lightlounge" vid inrikes. Hon som är ansvarig för loungerna konstaterade att om väggen öppnas så kommer inte inrikesresenärerna att rymmas i utrikesloungen med tanke på att den är liten. Men som sagt en enklare lounge för inrikes diskuteras.
   
  1 person likes this.
 7. twiggs

  twiggs Medlem

  Fast efter att väggen rivits kan ju inrikesavgångar lika gärna avgå från gate 20A varför det inte längre kommer att finnas något självklart inrikesområde.
   
 8. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag ställde frågan till loungeansvarig på SAS och som ni säkert kan räkna ut har de inte tagit beslut i frågan än. Det är trots allt bara ett fåtal dagar sedan nyheten kom.

  Det är bara att avvakta och se. Loungen byggdes aldrig för att kunna hantera inrikespassagerare också, men å andra sidan är det många frekventa inrikespassagerare som bak och framlänges kan hur allt fungerar på Landvetter och kommer ganska sent till flygplatsen och förmodligen struntar i lounge. Det har varit något som talat emot kostnaden för en inrikeslounge tidigare.
   
 9. twiggs

  twiggs Medlem

  Skrev bara vad jag antog tidigare.

  Fast hur man än vänder och vrider på sin sena ankomst så har man ändå oftast 10-12 minuter att slå ihjäl någonstans och det gör nog de allra flesta med *G/Plus-biljett i en lounge istället för att sitta i en allmän avgångshall. Därför tror jag att inrikespax inte kommer att välkomnas, alternativt bara göras det i den mån trafiksituationen tillåter (vilket skulle skapat förvirring).
   
 10. Jacob

  Jacob Medlem

  Visst är det så. Det jag menade (och tror de tänkte) är att man utan svårighet kan överleva 10-15 minuter utan lounge, och då kanske kostnaden gör bättre nytta någon annanstans. Det är en annan sak exempelvis på Arlanda inrikes där många kan hamna i transfers på 1-2 timmar där loungen fyller ett helt annat syfte.

  Jag tror inte heller att inrikespassagerare kommer komma in, det blir förmodligen för trångt, så kommer det klagomål av den anledningen istället.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×