Senaste nytt

Väder i Hong Kong - hur mycket regnar det i maj?

WTP

Medlem
Hej,

Har besökt HKG en gång i oktober och det var riktigt behagligt väder.
Funderar att åka dit i slutet av maj och undrar hur mycket regnar det?
Är det typ 5mm på en timma och sen är det uppehåll eller är det tråkiga heldags regn?
Jag vet att det är väldigt fuktigt och varmt nu - men det klarar vi :) Det är mer regn vi är oroliga för...
 

RobRoy

Medlem
Denna sida är bra för väderprognoser osv.: Hong Kong Observatory

Heldagsregn är inte alls vanliga, men förekommer. Framförallt när det är en tyfon i krokarna. Senaste tre dagarna har varit rent bedrövliga med konstant thunderstorm/ rainstorm (av olika kulörer) warning utfärdad tack vare ’Noul’. 5mm/tim räcker inte...

Det är främst Juli/augusti som kan vara riktigt dåligt vad gäller regn. Jag skulle inte vara allt för orolig för slutet av Maj. Det ska mycket till om en långhelg/vecka ska regna bort.Klart värre då att stå ut med värmen och luftfuktigheten.
 
  • Gilla
Reactions: WTP

silwer

Medlem
Mestadels kommer det inte vara ihållande nederbörd i slutet på maj. Men instabilt och fuktigt. Typiskt är att hela dygnsnederbörden kommer komma under en halvtimme/timme i form av kraftiga skurar, företrädesvis på eftermiddagen. Det som kan ge ihållande nederbörd är om en tyfon eller delar/rester av en sådan lyckas leta sig hela vägen västerut till Hong Kong - orkansäsongen är som intensivast under sommaren men kan ha kommit igång lite smått i slutet av maj. T.ex. Noul redan nu, vars centrum dock svänger av åt nordöst mot Taiwan och Japan. Mvh meteorologen :)
 
  • Gilla
Reactions: WTP
Toppen