Uppgradera med AVIOS

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av trekker, 28 Maj 2014.

  1. trekker

    trekker Medlem

    Hur uppgraderar man egentligen med AVIOS utan att forlora vardet pa poangen? Jag har hallt pa och kollat och far det helt enkelt inte att ga ihop, har jag missat nagot?

    Koper jag en t/r MAN - LHR - HEL i billigaste ekonomi kostar biljetten ca £310. Samma resa kostar £900 om jag bokar den i business. Om jag daremot forsoker mig pa att uppgradera med hjalp av AVIOS och gar in pa kop biljett och uppgradera med AVIOS kostar resan 15000 AVIOS och £790.....
     
  2. Teddulin

    Teddulin Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Är det inte så enkelt att 15000 Avios i detta fall motsvarar 110 pund?
     
  3. trekker

    trekker Medlem

    Ja det stammer, men det blir ju en valdigt dalig kurs for mina Avios.
     
  4. Jag tror det är rätt allmänt känt att delbetalningsfunktionen Avios + cash är inget bra värde. Dock är köp av biljetter till vanligt pris, sen uppgradera ett bra värde.
     
  5. Teddulin

    Teddulin Medlem

    Land:
    Sverige Sverige
    Okej, hur mycket anser du 15000 Avioser vara värda i pengar då?
     
  6. trekker

    trekker Medlem

    Hur gor man detta pa basta satt? Nu ar jag ju valdigt ny inom British Airways men nar jag pratade med kundtjanst sa var mina biljetter (S) inte uppgraderingsbara och man maste ha (H). Hur koper man dessa biljetter?
     
  7. trekker

    trekker Medlem

    Jag hade hoppats kunna fa ca 4 pence per avios vid uppgradering, men det kanske ar optimistiskt?
     
  8. Är ditt syfte att betala så lite som möjligt för att åka i WT+ eller CW? Jag vet inte om jag helt uppfattar vad du vill göra, men det kan bero på min andra Hefeweissen här i Senatorloungen i München :)
     
  9. trekker

    trekker Medlem

    Hefeweissen later ju valdigt trevligt..... Sjalvklart vill jag betala sa lite som mojligt, men jag forsoker ta reda pa hur man pa basta/billigaste satt koper ekonomibojetter och uppgraderar. Jag aker pa dessa resor for kunds rakning och de vill att jag fakturerar sa billiga biljetter som mojligt - daremot betalar jag garna ur egen ficka med pengar eller Avios for att resa i Club Europe.
     
  10. doc

    doc Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Det är generellt väldigt svårt att uppgradera med Avios från ekonomi. Som du skriver krävs högre bokningsklasser som ofta är dyrare än rabatterad affärsklass. Bästa värdet på Avios vid uppgradering av långdistansflyg fås i regel om du köper ekonomi plus (WT+) och uppgraderar till affärsclass (CW). Detta eftersom alla, även billigaste, WT+ biljetten är uppgraderingsbara. Så om du kan åka o WT+ för kunds räkning är det enkelt. Åker du i billigaste ekonomi är enda sättet att försöka få en deal med cash upgrade (i mitt tycke).
     

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×