Udda avgångstid för morgonplanet Stockholm-London

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av AABack2ARN, 28 Juni 2015.

 1. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Noterade i en annan tråd att det verkar råda lite "blanda och ge" när Brysselflighten (SK589) avgår just nu. Uppmärksammade då att den kommande veckan avgår SK525 klockan 06:15.

  Den flighten har "alltid" avgått 07:55 plus eller minus 5 minuter, men just nu kommer den helt plötsligt avgå 06:15 innan den nästa vecka verkar återgå till 07:55

  I de flesta fall borde detta inte vara så stor sak men på LHR som är starkt slottkontrollerat både vad avser runway men också gate är det lite mer udda. Har SAS helt plötsligt fått tillgång till en annan slot eller är det LHR som har önskat att SAS skall byta av någon anledning?

  Hursomhaver är 06:15 väldigt tidigt...
   
 2. Carl

  Carl Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  SAS kanske bara sålt biljetter i GO till charterproffsen :)
   
 3. Även min vanliga SAS flight SK2645 till Hamburg har ändrats till avgång från Stockholm kl 06:45 istället för ordinarie kl. 08:25.
  Ännu värre med SK2648 från Hamburg på fredagar försvinner under juli, vilket gör att jag måste flyga antingen med Germanwings eller via Köpenhamn med SAS (minst dubbelt så dyrt på billigaste biljetten pga skatter och bränsletillägg).

  Det är dock endast under sommartid (fram till mitten av augusti) så misstänker jag att det är mindre affärsresenär under perioden.
  Avgångstiderna är olika beroende på veckodag så det påminner mig om Biman Bangladesh och Pakistan International (som har också icke jämna avgångstider beroende på veckodag)...
   
 4. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Att SAS skulle önska att flighten avgår 06.15 istället för 07.55 endast denna vecka låter osannolikt, det måste vara något på någon av flygplatserna (troligast Heathrow) som gör att det blir så...
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det verkar dock vara flera SAS-linjer som fått sina morgonavgångar tidigarelagda från just Arlanda. Håller man på med något på Arlanda just nu? Annars håller jag med om att det borde vara större chans att LHR behöver planera om ankomster och avgångar om de gör något arbete.
   
 6. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Arlanda kör ju banavstängningar varje sommar så kanske något extra i samband med det? Tyckte bara det skulle vara väldigt tursamt för SAS om dom fått tillfälligt ändrade tider på LHR bara för att Arlanda behöver det, men SAS är ju ganska stora på Heathrow ändå så...
   
 7. mha321

  mha321 Medlem

  De har ju slottar på LHR från Köpenhamn och Oslo också - de kanske har bytt plats med någon avgång därifrån?

  (har inte kollat med tidtabellen men det borde gå att verifiera)
   
 8. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Samt Stavanger och Göteborg, fast dom går nog inte så tidigt...
   
 9. När du säger banarbete, så håller tyskarna faktiskt på med banarbete på en av landningsbanorna på Hamburg Fuhlsbüttel flygplats (HAM).
   
 10. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan det vara Almedalsveckan som stökar till det?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×