Senaste nytt

TV-tips 28 november: SAS – från succé till kris

AABack2ARN

Medlem
Ibland är det synd att det inte finns tidsmaskiner, hade varit fantastiskt skoj att åka tillbaka till 50-talet och hoppa på någon av New York-planen. Serveringen ombord såg helt fantastisk ut och överskuggar nog utan svårighet även de bästa första klass produkterna idag.

Med det lilla undantaget att man rökte överallt!

Jag skulle dock vilja se ett mer uttömmande reportage om vad som hände från 90-talet och framåt och inte bara för SAS. Alla reguljärbolag hamnade mer eller mindre i samma kris på grund av olja, lågprisflyg, fri konkurrens etc. Hur såg IATA på detta? Hur såg politikerna på detta i respektiva land.

Det är trots allt 90-talet som har mest påverkan på dagens resande. Även om SAS-dokumentären TYDLIGT visar att vissa saker är till och med ett arv från 40 och 50-talet. Vilket jag OCKSÅ tror finns hos andra starka "flag carriers".
 

AABack2ARN

Medlem
Håller med om att programmet kunde varit längre. Det kändes som att det var ett ganska abrupt hopp från typ 1973 till 1980 när Jan Carlzon dök upp på scenen. Vad var det som hände då och uppenbarligen medförde att SAS var i kris?
 

obs

Medlem
Intressant dokumentär. Hade varit kul om man hade haft möjligheten att få flyga med SAS under dess "glansdagar".

Bestemt, men dog ikke hvis det var med risikoen for at sidde i "røg og damp" fra rygende medpassagerer :)

Men servicen ombord så bestemt ud til at være aldeles uovertruffen.
 
Toppen