Senaste nytt

TV-tips 28 november: SAS – från succé till kris

MarcusC

Medlem
Intressant historielektion, och bjöd på en del godbitar från "good old days". Programmet visar väl också SAS fortfarande har en del historia i bagaget både på gott och ont.
 

MLE

Medlem
SAS – från succé till kris

Såg en bra dokumentär om SAS igår, länkar den här ifall någon är intresserad.

"Det börjar som en framgångssaga med exotiska destinationer, oöverträffad service och vackra flygvärdinnor. Men succén bar också fröet till katastrofen."

SAS ? från succé till kris | SVT.se
 

Holloman

Medlem
Såg den på Play i går. Den var en intressant tillbakablick, men den kändes väldigt övergripande. De försökte liksom täcka in för långt tids spann på för kort programtid.
 

MLE

Medlem
Tyckte också att det fattades en hel del, var dock kul och se från 50-60 talet, var ganska flott att vara pilot eller värdinna på den tiden.
 
Last edited:

perhall

Medlem
Verkligen övergripande, snubben efter Jan Carlzon fick bara fyra sekunder totalt.
SVT Play brukar funka bättre från iPads/iPhones...
Jag visste inte att SAS var först i världen med lounger - undra om inte någon konkurrent också gör anspråk på att vara först...?
Per
 

Jacob

Medlem
Såg den också på SVT Play igår, missade sändningen och stämmer som någon skrev att SVT Play krånglade därefter, men igår lördag var det inget problem.

Intressant dokumentär även om den gav mer inblick i hur det var på 50-60-talet (vilket jag uppskattade desto mer) än var som hänt på 2000-talet. Ibland är det synd att det inte finns tidsmaskiner, hade varit fantastiskt skoj att åka tillbaka till 50-talet och hoppa på någon av New York-planen. Serveringen ombord såg helt fantastisk ut och överskuggar nog utan svårighet även de bästa första klass produkterna idag.
 

Dr. Miles

Expert
När flygbolagen hade priskartell och det enda som man differentierade var produkten/tjänster, är det inte så konstigt att de försökte att erbjuda det bästa ombord.
 
Toppen