Senaste nytt

Turkish Airlines plockar bort comfort class

Palazzi

Medlem
Tråkigt, men förståeligt. Iofs börjar andra bolag införa eco+, men den verkar inte vara i paritet med TK's rent utrymmesmässigt (reservation för Air NZ).

Turkish har ju ofta låga priser i business, ofta i linje med andra bolags eco+.
 

johhenrik

Medlem
Det är en fantastisk produkt till priset sett. Jag har flugit den några ggr mellan Shanghai och Istanbul. Kändes som SAS gamla longhaul business på 90-talet.
 

David

Medlem
Tragiskt att denna finfina produkt försvinner. Flugit den några gånger till/från PEK och HKG. Otroligt prisvärd - 8800kr t/r GOT-HKG. Höj hellre priset nån tusenlapp än att ta bort den, men nu verkar det ju tyvärr vara klart. :-(
 

Jonas C

Medlem
Provsatt Comfort Class på TK11 förra månaden. Exakt samma stol som i Business på A321. Bekväm och rymlig men då man inte kan sova i den så ser jag inget mervärde mot Economy. Större Business kabin uppskattas starkt, förhoppningsvis fler bonusplatser och mindre trängsel jämfört med idag.
 

Jonas C

Medlem
Comfort Class kommer inte försvinna helt, men det sker ändringar på vissa rutter. Bland annat får Shanghai och Houston fler stolar i Business främst då efterfrågan är hög till dessa destinationer.

image.jpg

Foto: Turkish Airlines
 

David

Medlem
Bättre än att den försvinner helt klart, även om det för egen del är mest intressant att åka till HKG. Kanske får ta sikte på CAN istället isf, även om jag ogillar den flygplatsen. :) Mycket intressant med rutterna till Brasilien, dit skulle jag vilja åka.
 

Jonas C

Medlem
Det dröjde ett tag, men Comfort Class är snart historia i samband med att hela 777 flottan konverteras till 2-klass konfiguration. Åter igen tycks Turkish Airlines drivas av idioter, som inte förstår att det faktiskt finns en marknad för Premium Economy, men att sätta in 64 stolar och sedan gnälla över att de inte säljs är ju ren idioti i sig. Men men, fler platser i Business Class tackar man för vilket innebär lägre priser till destinationer så som Los Angeles och inte minst lättare att hitta bonusplatser för de som vill spendera sina poäng hos Turkish.
 

Smuffe

Medlem
Kan endast hålla med dig @Jonas C, Comfort/PE var nice (har bara flugit i BC men ändå) men deras koncept var nice och verkade vara sköna stolar till ett hyggligt pris till skillnad mot konkurrenterna.
 

Dr. Miles

Expert
Kan endast hålla med dig @Jonas C, Comfort/PE var nice (har bara flugit i BC men ändå) men deras koncept var nice och verkade vara sköna stolar till ett hyggligt pris till skillnad mot konkurrenterna.
Det ser ut som LOT Polish Airlines (LO) har liknande Premium Economy stolar på deras Boeing 787 som Turkish Airlines Economy Comfort class stol.

LOT Polish Premium Economy på Boeing 787
LOT_Premium_Class_Dreamliner_6.jpg

LOT_Premium_Class_Dreamliner_5.jpg

(Foto: LOT Polish Airlines Media Library)


Deras (LOT) Premium Economy priser till Nordamerika är inte så farligt.
[Premium Economy] København/Stockholm-USA/Kanada T/R, LOT Polish, från 8.250 DKK / 10.300 SEK inkl. | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor

EDIT: LOT Polish Airlines Premium Economy till Asien är inte heller dåliga priser.
[Premium Economy] København/Stockholm-Beijing/Tokyo T/R, LOT Polish, från 6.900 DKK / 8.200 SEK inkl | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor
 
Last edited:
Toppen