Transportera vin i incheckat bagage?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Henry, 12 Februari 2013.

 1. Henry

  Henry Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Med tanke på alla champagneälskare här på forumet så känns det som att jag bör kunna få ett vettigt svar här om någonstans. Jag planerar att hälsa på några vänner i Rheingau-regionen utanför Frankfurt och tänkte då passa på att plocka med mig några flaskor vin. Eftersom jag bara skall vara där över en helg så räcker det med en carry-on, dock så lutar det just nu åt SAS-biljetter, vilket skulle göra att jag får checka in två väskor som *G. Väskorna kommer ju dock vara tomma och jag har ingen lust att släpa med en massa kläder och handdukar bara för att kunna packa vinerna på ett säkert sätt - det måste ju finnas en bättre lösning?

  Är det någon som har erfarenhet av att transportera vin incheckat? Helst skulle jag vilja hitta en relativt billig engångslösning, eftersom jag inte transporterar viner alltför ofta. Det är gott om tid tills jag åker, så om det behöver beställas från andra sidan världen så är det inget problem.

  Tack på förhand!
   
 2. themroc

  themroc Medlem

  Bubbelplast?
   
 3. Marcus01

  Marcus01 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Säg till när du köper så brukar de kunna hjälpa till. När jag har köpt lådor med vin har jag dragit papper runt och fått "Fragile" tags på lådan. Har funkat hittills...
   
 4. Vingårdar jag besökt i Sydafrika säljer ett frigolit emballage i en pappkartong för 6 flaskor. Perfekt och säker transport för flaskor i incheckat bagage. Det borde finnas något liknande i DE.
   
  Kricka gillar detta.
 5. SeaPlanePilot

  SeaPlanePilot Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar rulla in flaskorna i bubbelplast. Jag förbereder hemma med att packa tejp och klippa till färdiga ark som är såpass stora att det blir fyra lager (småbubblig plast) runt varje flaska. Det får plats 5-6 flaskor i en kabinväska. Om det skulle visa sig att det dyker upp något intressantare än vin på shoppingrundan är det fiffiigt att man lätt kan dumpa bubbelplasten :)
   
 6. Jag vet inte hur bagagehantering sker på flygplatserna men chauffören på Fedex, DHL brukar slänga lådor med "Fragile" etiketter på in i sin bil...
   
 7. tourist

  tourist Medlem

  Bubbelplast och silvertejp?
   
 8. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Bagage hantering på flygplatser brukar i mitt tycke vara än mer hårdhänt än expresspaket....

  Väskor lastas ganska snabbt från transportband in i containers eller löst direkt in i lastrummet. Men frigolitlådor som nämts tror jag bör vara ganska säkert!!
   
 9. Ja, frigolit bör vara säker. Det som inte fungerar ibland är bubbelplast. Det är lite dålig mot tryck...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×