Senaste nytt

Trafikvarningstråden

mha321

Medlem
Både sas och Norwegian har uppenbarligen för små marginaler för att klara sin egen trafik under högtrafik. Tyder på att priserna pressats ett snäpp för lågt?

Däremot är det nu man sett en milsvidd skillnad på bolagen. Dels att Norwegian har ännu tunnare marginaler än sas. Men framförallt var som händer när man drabbas - sas åtminstone försöker få hem dig med andra bolag om det går (det går inte alltid och inte för alla, självklart). Med Norwegian väntar du en eller ett par dagar på att de har plats på eget flyg och piloter tillgängliga att flyga det.

Vilket funkar hyfsat på linjer där de har flera avgångar per dag tex, men sämre på de som redan från början har ont om avgångar.
 

Agö

Medlem
Risk för strejk på Cimber om några veckor (oklart exakt när, varsel kan läggas nästa vecka).

Befintliga rutter som Cimber flyger för SAS är Köpenhamn till:

Palanga
Riga
Tallinn
Vilnius
Bryssel
Bologna
Napoli
Bergen
Göteborg
Helsingfors
Stavanger
Trondheim
Gdansk
Poznan
Warszawa
Wroclaw
Bukarest
Genève
Aberdeen
Birmingham
Edinburgh
Manchester
Newcastle
Düsselforf
München
Stuttgart
Aalborg
Aarhus

Vi får se hur detta går.

Pilotstrejke kan ramme SAS-flyvninger om få uger - CHECK-IN.dk
Massjukskrivningar...

"Torsdag, fredag, lørdag og søndag i den forgangne uge var CityJet nødt til at aflyse 22 af de flyvninger, som selskabet udfører for SAS med CRJ900-fly fra baser i Københavns Lufthavn, Stockholm Arlanda-lufthavnen og Helsinki Vantaa-lufthavnen.

Det skyldtes ikke tekniske problemer eller udfordringer med vejret. Årsagen var derimod, at hele 27 piloter og kabinebesætningsmedlemmer meldte sig syge en eller flere af de fire dage. Til sammen var de 27 ikke på arbejde i hvad der svarer til 56 produktionsdage."

”Sygdomsniveauet i Norden har været virkelig chokerende i de seneste uger og betydeligt over det normale niveau i europæiske regionale operationer,” skriver Pat Byrne.

CityJet chokeret over sygemeldinger i massevis - CHECK-IN.dk
 

Ziplock

Medlem
Vill varna alla för trafiken på Arlanda T5. Sas bagdrop kö gick nästan ner till säkerhetskontrollerna och fast track gick utanför spärrarna. Var dock 0 kö i fast track vid andra ingången vid B piren. Dagars som denna som man är nöjd med att vara en medveten resenär
Kan man alltså välja vilken som helst av de två säkerhetskontrollerna på terminal 5? Man blir insläppt och det går att komma åt alla gater?
 

palmen

Moderator
Kan man alltså välja vilken som helst av de två säkerhetskontrollerna på terminal 5? Man blir insläppt och det går att komma åt alla gater?
Ja, antingen kommer du ut vid B-gaterna eller mellan A-gaterna och F-piren. Det fungerar bra när man reser med SAS att gå i vilken av dom man vill, kan inte uttala mig om andra bolag men antar att det fungerar för dom också.
 

mry

Medlem
Kan man alltså välja vilken som helst av de två säkerhetskontrollerna på terminal 5? Man blir insläppt och det går att komma åt alla gater?

Jag brukar ofta använda den närmast sky city när jag kommer från inrikesterminalen utan problem. Det går även att gå till terminal 5 (och loungen) om man har inrikes boarding pass men då kan man få problem med att det står att man redan gått genom spärren till inrikes ifall man ska flyga inrikes. Fast och andra sidan är fast track bemannad på inrikes så det är inget problem om man säger till personalen där varför det står så.
 
Toppen