Senaste nytt

Tjänar man poäng på bonusresor?

Du kan alltid köra tricket att betala med "Cash + Points" och sedan kreditera till annat FFP :p Dra points-delen till 99% så är det nästa en poäng-resa men kommer bokas i "V" eller "M" som registreras som betald resa.

Du får 100% intjäning till United Milage Plus, Aegean Miles & Bonus samt Avianca Lifemiles....

Om du tjänat in dina SAS poäng via ditt Mastercard/Diners/Amex är detta även ett sätt att göra om bonuspoäng till statusgrundande diton :p

Nu tangerar väl detta (eller överskrider) vad som kan tolkas som etiskt OK, så hoppas att SAS missar att läsa denna tråd.

Tja! Sorry men hänger inte med (rätt så ny på detta). FFP? V? M? Kan man välja att betala en 2-4-1 med points + cash?
 

Flood

Medlem
Tack! Vad innebär FFP, V och M?

Här ser du t.ex. vad SAS har för bokningsklasser i sina olika biljettklasser och M, V m.fl. finns under SAS Go:

EuroBonus partners - SAS earn points chart - SAS

Bokningsklassen är viktig för stt du skall se i förväg vad din biljett kommer att ge. Nu är det ganska lätt hos SAS som ger 100 eller 200 % poäng på flugna miles, men när du flyger med andra *A-bolag så får du 0, 12,5, 25, 50 osv upp till 200 %. Finns översikt här:

SAS EuroBonus airline partners - SAS

Om du söker lite så har Traveller en gång skrivit ett väldigt bra inlägg som förklarar vad flygbolagen använder bokningsklasser till.
 

hagmar

Medlem
Man får ju inte poäng för en bonusresa, men:
Får man räkna en bonusresas flighter som "kvalificerande flyg" till nästa nivå i Eurobonus?
 

NotRyan

Medlem
Man får ju inte poäng för en bonusresa, men:
Får man räkna en bonusresas flighter som "kvalificerande flyg" till nästa nivå i Eurobonus?

Nu är ju det här en definitionsfråga numer med SAS och Eurobonus. Rena bonusresor (Best price, eller med andra bolag) får man som flera nämnt varken nya poäng eller kvalificerande flighter för (Bokningsklasserna X eller I (och O på bolag som har First) ). Men SAS har ju nu infört en ny typ av bonusresor (best availability) som bokas i "vanliga" bokningsklasser (ex. Z och D för Business) och ger poäng och kvalificerande flighter. :)

Mvh
/NotRyan
 
Last edited:
Toppen