Senaste nytt

Tips på sommarresemål 2-3 veckor i juni-aug?

Maja

Medlem
Årets sommarresa blev en succé, men tog på krafterna då vi åkte runt och bytte boende i princip varje natt.

Vi spenderade 4 veckor i USA med start och slut i San Francisco. Däremellan bilade vi (körde över 600 mil) och besökte Muir Woods, Yosemite, Yellowstone, Grand Teton, Bryce Canyon, Grand Canyon -North Rim, Zion national park. Blev även stopp i Las Vegas, Los Angeles med besök på Universal Studios och sedan kustvägen upp igen till SF.

En intensiv resa där vi såg och upplevde enormt mycket. Många intryck, men inte mycket till vila och återhämtning.

Därför blir det 16 dagar i Florida under höstlovet för sol och bad och avkoppling.

Det är dock dags att börja fundera på nästa års sommarsemester då det behövs lite betänketid här hemma.

Hong Kong var vi i på sportlovet så det känns som om det har vi gjort för tillfället.

Är öppen för förslag. Har en stor förkärlek för USA, men är nyfiken och skulle vilja se något nytt.

Vi önskar sol, vad, shopping samt lite utflyktsmål då maken och dottern kommer ruttna om vi ligger på stranden i två veckor och sedan åker hem.

Utresa: tidigast 22/6
Hemresa: i Sverige senast 6/8
Längd: 2-3 veckor
Utreseort: Göteborg
Flygbolag: Star Alliance eller BA/American Airlines
Destination: ?
Budget: max 50.000 för flyg och boende
Resenärer: 2 vuxna + 1 barn (8år)

Tips på vart vi åker?

Tack på förhand! :)
 

NyfikenGrau

Medlem
Östra Sydafrikas highlights (Krugerparken, St Lucia-området) har torr och solig "vinter" då så att inga malariapiller behövs. Mycket self drive parks med gott om camps/övernattningsställen (typ amerikansk motellstandard), tror det skulle kunna passa er. Bra att börja boka de bästa redan nu!
Kapstaden med omgivning bättre december-februari, men då är det blötare i öst. Anser dock själv att östra delen är snäppet bättre, beror lite på vad man vill se och göra.

En svag punkt med Sydafrika är bad och stränder, det finns visserligen, men bättre att kombinera med en vecka Mauritius/Réunion/Seychellerna som också har "solsäsong" då.

Förslag på lagom 2-veckorsrunda som vi gjort, vi gillade norra halvan av den bättre, finns hur mycket som helst.

Google Maps
 
Last edited:

Maja

Medlem
@NyfikenGrau Tack för förslaget! Ska absolut titta närmare på detta. Ditt förslag med kartan är dock utan en solvecka någon annanstans om jag tolkar saken rätt?
 

NyfikenGrau

Medlem
@NyfikenGrau Tack för förslaget! Ska absolut titta närmare på detta. Ditt förslag med kartan är dock utan en solvecka någon annanstans om jag tolkar saken rätt?

Precis. Tempot i den rundan är ca 2-3 nätter på ett ställe följt av 5-6h kördag, 2-3 nätter på nästa ställe osv. Ganska lagom tycker vi, men det kan man ju bestämma lite själv. Dock är det till skillnad från USA bra att ha hela rundan färdigbokad från början.

Finns badställen på denna runda (Umhlanga norr om Durban har en välskött och bra strand samt hyfsat utbud restauranger), men om man ändå ska kombinera med en ren baddestination kan man överväga att klippa rundan och bara hålla sig norr om Swaziland. 10 dagar bör räcka gott och väl för en sådan runda. Det är ändå Krugerparken som är höjdpunkten, troligen bästa resmålet jag har upplevt.

I princip alla camps bokas genom denna statliga sida, skaffa Wild Card är ett tips.
Kan särskilt rekommendera dessa, du kan kolla upp alla på länken nedan:
Marakele national park: Tlopi tented camp (enkelt men riktigt fint beläget)
Kruger:
Letaba perimeter (mycket fint), Olifants best river view (otrolig utsikt), Lower Sabie perimeter (bäst av alla för första gångsbesökare, vackert och mycket djurtätt), Satara (inte så fint men rovdjurstätt).

Området mellan Johannesburg/Marakele och Kruger är också väldigt fint, kallas Panorama route ibland. Graskop bra stad att övernatta i, alternativt teplantagen väster om Tzaneen längre norrut. Phalaborwa också bra stad.

South African National Parks - SANParks - Official Website - Accommodation, Activities, Prices, Reservations
 
Toppen