Senaste nytt

Tips på gåvor att ge bort till kollegor (i Malaysia)

011430121

Medlem
Kolla att man får ta in färskvaror, så att du inte "råkar utför" något i tullen.
När jag åker till Svenska bekanta i Thailand så är det en önskelista på typiska svenska produkter, och det går inte med vad som helst, det skall vara Pågens råglimpa, Svennes Kaviar, Falu Råg rutebröd, Scans Deli Falukorv, Jonnys Senap, Arboga pastej mm, det brukar väga runt 20 kg det som skall med, har frysväskor och frysta mjölkförpackningar håller kyla perfekt, har några hundra Bath lätt tillgängliga ut i fall tullen skulle vilja kolla, har hittills gått bra utan bli kollad.
 

rvarttinen

Medlem
Dalahästar har varit uppskattat .. oftast köpt dem på Arlanda, och fått dem inslagna. Olika smaksatta Absolut Vodka har varit populärt.

En gång tog jag och en kollega med oss en mer eller mindre komplett kräftskiva till Hong Kong. Packade in kräftorna i tidningar (DN, Svd och Metro), de var fortfarande frusna när vi kom fram ..!.. blev mycket uppskattat av kollegorna på plats (även om det var de som hade "beställt" alltihop).
Hur fick vi med oss allt detta (det var väl ett tiotal personer på partajet)? Vi hade rejält med övervikt bestående av dokumentation och kretskort packade i olika resväskor ... allt ätbart fick plats i skrymslen och vrår i alla extra väskorna. OP Andersson och några andra kryddade brännvin köptes på 'tax-free' Arlanda.
 
Toppen