Tips. Japan Tokyo on a budget

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av ESSA, 20 Juni 2016.

 1. ESSA

  ESSA Medlem

  Söker era bästa burgettips för främst Tokyo men även övriga delar av Japan. Bo, äta, resa, sevärdheter.
   
  Tonton gillar detta.
 2. ESSA

  ESSA Medlem

  För min del anländer jag Narita 31/12 2016. Nyår i Tokyo ska bli kul och intressant.
  Det råkade bli 9 dagar totalt och inser att jag behöver hålla nere budgeten om jag ska både kunna bo ok, äta, shoppa, resa runt och se olika delar av Japan så långt det är möjligt. Har för mig att jag läst nåt tips om att boendet sjunker rejält om man tar sig ett snabbtåg utanför själva Tokyo?

  Jag söker i andra forum efter städer/byar där jag kan få mitt lystmäte stillat för mitt keramikintresse. Köpa speciella verktyg och penslar.
   
 3. Ett tips.
  Boende i Japan tenderar att gå upp i pris på helgerna. (vilket betyder att nöjesbehovet är större än affärsbehovet)

  Om du kan planera boende under helgen på t ex Capsule hotels eller andra boendeform (t ex dormitory på en buddhisk kloster), kan du få ner boendekostnaden.
   
  FF#1 och ESSA gillar detta.
 4. ESSA

  ESSA Medlem

  Tackar!
  Då ska jag sortera bort helgerna i min sökning. Att testa Capsule hotel vill jag göra ändå.
   
 5. Superstefan

  Superstefan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Rekommenderar starkt ett JR Pass (Japan Rail) för resor i landet. Dels fungerar det på fjärrtåg (endast undantaget vissa shinkansen-linjer), dels klarar man sig utmärkt i Tokyo då JR har en hel del linjer även där. Under en veckas stenhårt turistande i Tokyo köpte jag färre än 10 lösbiljetter för tunnelbanelinjer. Har du tänkt att åka kors och tvärs över landet är det svårt att inte motivera ett railpass.

  Obs att du måste beställa RailPass innan du reser. Jag beställde mitt på JR Pass : authorized JR Pass distributor | Japan-rail-pass.com finns gott om bra info där.

  Om du vill hålla ner kostnaden på boende rekommenderar jag att du följer @Dr. Miles klistrade tråd i Hotellforumet angående bokning lång tid i förväg. Särskilt när det är semestertider är det skönt att ha ett förstaalternativ med fri avbokning fixat.

  Min åsikt angående billig mat är att våga dig in på bakgator och äta med lokalbefolkningen. Har du inga allergier så går det nästan alltid bra. Men så är det väl alltid... :)
   
  ulagun, ESSA och Dr. Miles gillar detta.
 6. Detta kommer att ändras enligt vår vän, @Dag Klingstedts artikel. Vi vet dock inte när JR kommer att införa nya regeln.

  Japan Rail Pass ska bli tillgängligt för inköp i Japan — JAPANBLOGGEN

  JR EAST PASS går att köpa även efter man har kommit till Japan.
  JR EAST PASS | Fares & Passes | JR-EAST

  Nya JR EAST PASS har blivit två olika produkter sedan april i år.
  JR EAST PASS (Tohoku area) | Fares & Passes | JR-EAST
  JR EAST PASS (Nagano, Niigata area) | Fares & Passes | JR-EAST
   
  Last edited: 20 Juni 2016
  ESSA gillar detta.
 7. Johanna

  Johanna Medlem

  JR-pass är bra men planera när du aktiverar det för jag tror det ligger på hela veckor så ett 7-dagars är närmast för dig. Köpte 1 klass första gången. Det är bekvämare och fräschare men inte nödvändigt. Jag köpte mitt via Japanspecialisten. Använde även dom till några bokningar av hotell och guidning första gången jag var där och var mycket nöjd med dom. Glöm inte att du kan boka sittplats utan kostnad.

  Jag gillar Kyoto, en charmigare stad än Tokyo.
   
  ESSA gillar detta.
 8. nollbit

  nollbit Medlem

  Ät på småställen. Var inte rädd för ställen där man betalar genom att köpa matbiljett i automat (automaten har oftast bilder). Man kan få en sjukt bra måltid (med en öl!) för 70 SEK utan problem.

  Gällande rail pass: om du skaffar det, så kom ihåg att du då kan använda det på alla JR-linjer inne i centrala Tokyo (Yamanote line exempelvis, den går i en cirkel runt centrala Tokyo). Åker du kollektivtrafik med andra företag så bör du skaffa ett Suica eller Pasmo.

  Undvik roaming såklart. Hyr en wifi-router (eller hade inte någon ett gratis simkort att dela ut förut?).

  Roligt att man kan tycka så olika! Jag tyckte Kyoto var ganska amerikanskt. Alla pratade engelska, folk var otrevligare än i resten av Japan, turistpriser osv.
   
  ESSA gillar detta.
 9. intuition

  intuition Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kapselhotell är billigast, men det brukar gå att hitta sk business-hotell till överkomliga priser. Yen:en har dock fått spader, över 8 kronor nu, så allt har blivit dyrare i Japan jämfört med för 1-2 år sedan. Runt 300kr var mitt gamla riktmärke, men nu verkar det som att man får hosta upp 4-500 nu. Boka rum i god tid.

  Se till att du har ett kreditkort/betalkort som har minimala valuta-påslag och som har 0kr i kontant-uttagsavgifter. Man använder mycket kontanter och det är oftast bättre att ta ut i automat på posten.
   
  nollbit och ESSA gillar detta.
 10. intuition

  intuition Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tåg är fantastiskt men det går bra att flyg-luffa också. ANA säljer "Experience japan" biljetter för runt 800kr per segment. (Ibland billigare, just nu är det halva priset på flyg till Kyushu (som stöd för återhämtningen efter jordbävningen) men den rabatten slutar 29 oktober.) JAL har liknande biljetter, men ANA är sååå mycket enklare att boka och tillgången på platser är enorm.
   
  nollbit, m10 och ESSA gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×