Tips för norra Thailand

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Gus, 9 Augusti 2013.

 1. Gus

  Gus Medlem

  Frugan och jag kommer att vara i Thailand i 9 dagar i början av februari. Vi tänker flyga till Chiang Rai och därifrån göra utflykter till Laos och Burma (Golden Triangle). Vi behöver nog minst 4 dagar i Chiang Rai för att besöka dessa två länder.

  Nu till frågan. Är det värt att stanna kvar i Chiang Rai efter att vi har besökt Burma och Laos eller ska vi åka vidare snarast möjligt? Jag läser att temperaturen är 13-31 grader i februari i Chiang Rai, ganska stort spann. :confused: Kan man ligga vid poolen på dagen eller är det för kallt? :cool:

  Vi funderar på att besöka antingen Hua Hin, Koh Chang eller Koh Samet. Vilket av dessa 3 ställen hade ni valt? Hua Hin kan man åka tåg till, det anser vi vara ett plus. Eller så stannar vi bara kvar i trevliga Bangkok, men där har vi varit förut så det vore kul att se något nytt.
   
 2. Jag kan inte svara på om Chiang Rai men jag rekommenderar att ni tänker om angående Koh Samet.

  http://www.businessclass.se/resmal/12059-straender-pa-koh-samet-blev-foerstoerda-olja.html
   
 3. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns inte så mycket att titta på i Lao där i trakten, jag skulle nog inte ens bry mig om att åka över dit med så kort om tid. Om nu inte själva poängen är bara att ha varit där.

  Hellre skulle jag åka till Luang Prabang i så fall, men att ta sig dit från Chiang Rai innefattar en omväg över Bangkok ändå och en masssa förlorad tid på flyget. Men... Om ni har mer tid över är det riktigt trevligt att åka över till Houay Xai och ta båten nerför floden (en långsam en, dom snabba skulle jag aldrig sätta min fot i). Visst, det går snabbare att ta bussen, men vägarna kunde vara bättre. Om man vill säga det snällt.

  Sen, av dom öarna skulle jag ha valt Ko Chang. Fast det är mest för att det finns bäst möjligheter att dyka där, förstås. YMMV
   
  1 person likes this.
 4. MarSecLtd

  MarSecLtd Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Koh Chang om du vill softa och bada/dyka. Hua Hin om du vill golfa lite. Åker du till Hua Hin kan du få nummer/mail till en kompis (Svensk) som är pro på en bana där. Som pitch säger, tiden är för kort för att uppleva Laos
   
  Last edited: 9 Augusti 2013
  1 person likes this.
 5. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, för dessutom är ju den största poängen med Laos att det är så jäkla avslappnande att bara vara där. För att landet ska komma till sin rätt över huvud taget så behövs det minst en vecka, ännu hellre tre. Mer än så, då vet jag inte om jag skulle klara att åka hem igen, så det är nog bäst att stanna där i såna fall...

  Lao PDR == Lao - Please Don't Rush, som alla vet ;)
   
  2 personer gillar detta.
 6. Gus

  Gus Medlem

  Har du någon kommentar kring klimatet i Chiang Rai och Houay Xai i februari? Snorkalla nätter? Kan man gå i shorts och ligga vid poolen på dagarna?
   
 7. Sofia

  Sofia Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag var uppe i norra Thailand för lääänge sen men minns det som väldigt vackert. Vi åkte ännu längre norrut, till gränsstaden Mae Sai och gjorde därifrån dagsutflykter in i både Burma och Laos. Man hinner givetvis inte så långt men det är kul att ha sett sig omkring lite grann. Vi hyrde också moppe och åkte omkring på egen hand och njöt av lugnet och det vackra landskapet.
  Från Chaing Mai gjorde vi en mini-trek med övernattning i nån by i bergen och ja, det är bra kyligt på nätterna men på dagarna var det varmt och soligt. Lite som Sverige just nu faktiskt och väldigt stor skillnad mot den klibbiga värmen längre ner i landet.

  När vi sov i bergsbyn var det rejält kallt på natten men lite scouterfarenhet gjorde att vi nog frös minst av alla i gruppen ;) Så ta med långbyxor och en varm tröja att ta på när ni går ut för att äta middag. På hotellen finns det givetvis värme och sängkläder anpassade efter säsongen.

  Enjoy, det är väldigt vackert!
   
  1 person likes this.
 8. Om man reser som en backpacker rekommenderar jag dig att skaffa ett batiktyg som är ca 2 m lång och minst 1 m bred. Det går att använda till allt möjligt om man är som MacGyver. ;)
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×