Tillgänglighet på Star Alliance Award-resor i premiumkabiner under högsäsong?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Budgetresenär, 20 December 2014.

 1. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är risk för att denna frågan blir lite av "hur långt är ett snöre"-karaktär, men jag hoppas ändå att jag får lite information som pekar mig i rätt riktning. Det jag undrar är, hur svårt är det att hitta en Star Alliance Award-biljett i businessklass eller första klass med Eurobonuspoäng under påsk eller jul/nyår? Jag skulle vilja göra så många transfers (=stopp mindre än 24 timmar) som möjligt och det skall vara en interkontinental resa där fokus ligger på upplevelserna ombord och i loungerna. Resmål som jag är sugen på är bland andra Sydkorea, Japan, Kambodja, Laos, Karibien, Centralamerika och Sydamerika. Vad tror ni, är det möjligt att hitta något eller ska jag sluta spara mina Eurobonuspoäng?
   
 2. Du kan sjalv soka award-platser under dessa perioder via t.ex. ANA's eller United's award-sokning. Annars kan du aven anvanda awardnexus.com som pluggar in i bl.a. ANA's och Air Canada's sokmotorer for awards.

  For att svara pa din fraga sa ar det inte jattesvart att hitta biljetter. Under just jul/nyar (framfor allt veckan som leder upp till jul) kan det bli lite tightare med awardplatser.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 3. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur många månader bör man boka i förväg? Hur långt i förväg släpps awardbiljetter generellt? Det här är en helt ny värld för mig som jag inte har någon koll på alls.
   
 4. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Börja säk runt 11 månader i förväg. Det brukar sägas här att platser släpps 330 dagar innan. Om det är exakt eller inte kan ingen svara på. Sen släpps ju platser lite pö om pö också, så det är bara att ligga i och söka.

  Awardnexus har en bra tjänst, som dock kostar lite pengar. Då kan de söka åt dig dagligen o så får du ett mail om den hittar något.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 5. Awardnexus ar val gratis upp till ett visst antal sokningar? Antar att det inte stodjer alerts etc. dock.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 6. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp, man kan köra Awardnexus gratis. Själv fick jag ett Elite-konto av honom, så jag har inte behövt att köpa. Men om man har en liten klurig tripp man vill göra så kan det nog behövas att man köper ett konto.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 7. Jag har åkt ganska mycket på poäng runt jul/nyår samt påsk utan problem i affärsklass. Summa summarum är, med högst personliga erfarenhet är:
  Ta sig till större hubbar i Nordamerika med United eller Lufthansa är inte så svårt. Ta sig inrikes i USA med United svårare
  Jag ser ganska bra med tillgänglighet med Avianca och Copa till Mellan-Amerika från t.ex. NYC. Jag har tittat rätt så mycket på detta för stundande nyår
  Till Asien är det ofta platser till de mindre solrika ställen som Japan och Sydkorea men svårare med Bangkok och Singapore
  Indien har också haft bra men platser
  Jag tror också att Ethiopian dock kanske inte direkt från ARN har en del platser som kan ta dig till spännande destinationer i Afrika

  Nu talar vi inte om situationer där jag har behövt använda mina "jokrar" för att låsa upp platser, men hederliga bokningar :)

  Jag använder en mix av ExpertFlyer och United.com utöver Miles & More för att leta..
   
  Budgetresenär gillar detta.
 8. d99mlu

  d99mlu Medlem

  Jag bokade min EuroBonus-resa över jul/nyår med Ethiopian för två till södra Afrika (ARN-ADD-LLW) för en dryg månad sedan, och då fanns det hyfsat med platser. Lufthansa till Johannesburg var bara att glömma de datum jag kunde.
   
  Svante och Budgetresenär gillar detta.
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det har itne varit några som helst problem att boka premiumkabiner 2 veckor innan till USA nu över jul och nyår, har funnits gott om platser även om det som Senator säger är svårt att hitta inrikesflyg i USA.
  Det har mer eller mindre varje dag funnits FRA-HND/NRT med Lufthansa i F under jul/nyår i år (de dagar de flyger). Allt beror på vilka preferrenser du har och hur flexibel du kan tänka dig att vara. För min del var kravet att det skulel vara Lufthansa F och någon stans i världen under jul/nyår och jag har haft 6-7 olika möjligheter att uppfylla just detta.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 10. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur är det med transfers (mellanlandningar på mindre än 24 timmar), har ni lyckats få in många? Att flyga till t ex Japan via endast Frankfurt hade känts sådär, jag skulle gärna vilja ha minst 3-4 transfers på både vägen dit och hem.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×