Tillgänglighet Eurobonusresor Köpenhamn - London i September/Oktober?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Rudel, 7 April 2016.

 1. Rudel

  Rudel Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Tack för vänliga svar för gången jag hade en fråga. Nu kommer en till!

  Jag har noterat att det funnits massor av avgångar CPH-LHR i april och juni för Eurobonus-poäng. Men när jag tittar på liknande resor i slutet av septmber / början av oktober så finns det betydligt färre tillgängliga avgångar.

  Vad kan detta bero på? Att det är för långt fram i tiden? Så flera avgångar blir kanske lediga när dert närmar sig? Eller är det generellt svårare den tiden av året?

  Visst finns avgångar. Men inte de jag vill ha :) Och de finns att köpa så flyg går.

  Tusen tack!
   
 2. jsn

  jsn Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad är priserna på de flighter du är intresserad av? Hittar du billiga klasser så kostar inte dessa mycket mer än vad du får betala i skatter och avgifter för dina EuroBonus-resor...
   
 3. Rudel

  Rudel Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skiljer 1000 - 1500 kr t.o.r. om man räknar bort skatterna. Vet inte om det anses vara värt 30000 poäng för de flesta här? Är ju även avbokningsbar fram till dagen innan vilket de köpta biljetterna inte är.
   
 4. Ormen

  Ormen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Verkar finnas gott om flyg med bonuspoäng i höst, någon enstaka söndag som det är skralt på hemresan men annars hittar jag 3-6 avgångar dagligen.

  Men som vanligt den viktigaste frågan: Varför bonusresa till London (inom EU)? 30000 poäng i Go + SEK 719 i skatter jmf SEK 1267 för billigaste biljetterna under nuvarande kampanj.

  Köp vanliga och gör något roligare för poängen.

  Edit: Ser att du själv redan ställt frågan. I september skiljer det betydligt mindre än 1000-1500 t/r. Om man inte alls vet när/om man vill åka och både ha hängsle och livrem kanske avbokningsaspekten är intressant men åtminstone det första verkar inte stämma i ditt fall eftersom du tom vet vilka tider som är intressanta..
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du har väl lyckats pricka höstlovet eller något annan tidpunkt då det är populärt att resa. Awards är jättebra när man kan få tag på dem, men de är inte alltid tillgängliga. Dessutom brukar värdet av dem vara dåligt på short haul när man har lite framförhållning.
   
 6. Rudel

  Rudel Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  De dagar och de avgångar jag vill ha kostar t.o.r. 1861 kr i Go. Mha 30 000 poäng kostar det 719 kr (måste tyvärr skjuta lite på hemresan för att slippa åka via ARN om jag använder poäng). Så drygt 1100 kr.

  Jag förstår att om man är flexibel så kan en Go t ex kosta t ex 1267. Men då kan jag tyvärr inte åka. Det var inte min ursprungsfråga men anses en besparing på 1100 kr vara värt 30 000 poäng?

  Undrar dock fortfarande varför vissa söndagar är så svåra för Eurobonus? Inte alls så när jag tittade för april och juni. Brukar det vara så eller brukar de öppnas upp när det är en månad eller två kvar?
   
 7. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är förstås omöjligt att göra en korrekt värdering av Eurobonuspoäng (som formellt sett inte är värda någonting...) men 10 öre per poäng brukar vara konsensus här på forumet.
   
  agehall gillar detta.
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Inte enligt mig.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 9. Rudel

  Rudel Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tackar alla. 10 öre per poäng är det när man utnyttjar 2-för-1 som man via via AmEx? Vilken typ av resor kommer de mest till sin rätt? Ekonomi eller Business? Go eller Plus?
   
 10. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  10 öre per poäng är ett bra riktmärke. Nyttjar du poängen i Lufthansa First med 2-4-1 vouchern är det snarare omkring 30öre per poäng i värde.

  Om ditt flyg till London skulle kosta över 3000 kronor skulle jag eventuellt överväga poäng. Under det priset skulle jag aldrig nyttja poäng om de inte höll på att gå ut.
   
  jsn och Jakob Österberg gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×