Tight separat-biljett-byte på Arlanda terminal 5, Ethiopian Airlines -> SAS

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Budgetresenär, 7 Januari 2015.

 1. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag landar på Arlanda terminal 5 med Ethiopian klockan 06:40 en vardag och 09:10 samma dag flyger jag vidare med SAS från samma terminal på separat biljett. Jag kommer att checka in online på förhand på båda flygningarna och be om att få bagaget interlinat till min slutgiltiga destination. Detta kommer att gå bra, eller vad tror ni?
   
 2. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Landar Du enligt tidtabell så är det inga problem, eller vad är den egentliga frågan?
   
 3. agehall gillar detta.
 4. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag undrar vad ni tror chanserna är och om ni har några tips? T ex i Frankfurt kan man ta hissen i stället för rulltrappan och komma upp snabbare till terminalen om man har åkt buss från flygplanet. Missar jag flyget är det inte värre än att jag får boka en eurobonusresa någon timme senare.

  Vet någon ifall Ethiopian och SAS har interliningavtal?
   
 5. Avtal, ja. Alla Star Alliance medlemsflygbolag har interline agreement med varandra. Men det är inget med det att göra. Vänligen läs den tråden som jag har länkat till.
  Du har INTE någon rättighet att få väskan levererad till t ex Köpenhamn om du har två separata biljetter 1) Addis Abeba-Stockholm och 2) Stockholm-Köpenhamn.

  Måste man bränna sig en gång för att förstå problemet? | BusinessClass.se forum | 250.000 inlägg om resor
   
 6. Jag har nu lite mera detaljer gällande American:
  Interline agreements, Checka in bagage vid två separata bokningar ? | Sida 6 | BusinessClass.se forum | 250.000 inlägg om resor

  Jag ser en del härinne som ibland funderar på att använda American Airlines i kombination med SAS 2-for-1 till USA. Värt att notera..

  Är din resa inrikes i Sverige? I så fall, jag tror att du måste plocka ut bagaget i alla fall då det måste genom tullfiltret på Arlanda
   
 7. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ankommer från Addis Abeba och min slutdestination är Köpenhamn. Om väskan då skall förtullas i Stockholm, betyder det att jag ändå blir tvungen att bära den till baggage drop vid incheckningsdiskarna även om bagaget är interlinat? I så fall är det inte ens lönt att be om att få det interlinat.

  Hur är gaterna på terminal 5, är de "dubbeldörriga" så att man kan gå på/av planet genom både planets främre dörr och bakre dörr samtidigt? I så fall kanske jag bör byta plats till allra bakersta raden så jag är först ur planet (just nu har jag plats 15L i en Boing 757 Jet)? Råder det någon speciell ebola-kontroll av passagerare från Afrika som kommer att fördröja det hela?
   
 8. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nja, nu skriver Du ju att slutdestinationen är Köpenhamn - och det ligger ju i Danmark så då behövs ingen förtullning om "interliningen" fungerat vid incheckningen.

  Om det inte gjort det så blir det till att hämta bagaget och sedan lämna in det igen och därefter passera säkerhetskontrollen.
   
 9. Jag tror följande saker: ET kommer att checka in din väska hela vägen utan problem, du har ett ocean av tid på Arlanda om inte, och jag tror SAS skulle vara ganska hjälpsamma i fall ET är sena..
   
  Morgan, Aurora och Christian R gillar detta.
 10. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  ... så du hinner troligtvis med en lounge-frukost också.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×