Senaste nytt

Thai Airways har jättelika skulder - lägger ner flyglinjer

Totopez

Medlem
"The airline won't go bankrupt because the government will take care of it," Prime Minister Prayuth Chan-Ocha told reporters during a meeting of the state enterprise super board.
Känns som att ett sådant uttalande är väldigt talande för många statsägda flygbolags situation. Missförstå mig rätt, jag har absolut ingenting emot statligt ägande av verksamheter, och ser inget som helst egenvärde i privatiseringar. Men även de statliga bolagen måste drivas på ett affärsmässigt gångbart sätt, om inte staten finner något särskilt intresse i att man ska ha ett nationellt flygbolag under offentlig kontroll, och är beredd att betala för det.

Men att säga att bolag inte kommer att gå i konkurs för att regeringen tar hand om det sänder ju väldigt felaktiga signaler till bolaget.
 

fmansson

Medlem
Har man precis gjort en D-check, så har du inte en chans att se om det är fabriksnytt eller 20år gammalt, baserat på hur det ser ut.
Nja, vissa delar byts inte vid en D-check så det är hur enkelt som helst att se skillnaden på ett fabriksnytt plan och ett som genomgått D-check.;)
 

agehall

Medlem
Nja, vissa delar byts inte vid en D-check så det är hur enkelt som helst att se skillnaden på ett fabriksnytt plan och ett som genomgått D-check.;)

Invändigt rivs de ur helt och hållet iaf. Utanpå är det klart det kan finnas saker som identifierar att det är en äldre flygplanskropp, men i princip är planet som nytt efter en D-check.
 

011430121

Medlem
Enligt CHECK-IN dk och en intervju med THAI AIRWAYS Danska försäljningschef har THAI för närvarande inga planer på att åter upp ta flygningar från Stockholm och Oslo till Bangkok, han tror på flera flygningar från CPH i en framtid, och det kan dröja många år till innan man kommer upp i de 300000 passagerare som innan pandemin flög till Thailand från Danmark.

Nu flyger THAI en gång i veckan CPH-BKK med en A350 det är med frakt och några få ” utvalda passagerare” bland annat Dansk ambassadpersonal i Bangkok

THAI flyger på ytterligare två destinationer i Europa, LHR och FRA

Man skall nog ta den danska försäljningschefens uttalande om kommande flygningar med en nypa salt, han säger själv om ökad trafik på CPH är ett önsketänkande, han talar nog för sin sjuka mor i detta fall.

Källa CHECK-IN.dk. Artikeln ligger bakom en betal vägg
Forventer passagerflyvninger til Thailand i 2021 - CHECK-IN.dk
 
  • Gilla
Reactions: HMJ

fcx

Medlem
D

Deleted member 30163

Guest
Ja att få visum nu är ju omöjligt så flyga thailändska medborgare eller diplomater duger ju inte - inget konstigt
 
Toppen