Senaste nytt

Tävling från SAS404 - Resa till Tyskland t/r med SAS Plus

Kandinsky

Medlem
- Motivera varför du vill åka
Inte jag, men likväl min flickvän. Jag flyttar ner och skall studera i Hamburg inom ett par veckor, i och med ett högt studietempo samt mycket som skall göras på plats kommer min möjlighet att resa hem vara ytterst begränsad. En mycket välkommet avbrott i studierna såväl för mig som min flickvän skulle vara vara ett weekendbesök framåt vårkanten. Hamburg är som bekant en mångmiljonstad där mycket finns att se och uppleva.

- Hur många flygresor du gjort senaste 12 månaderna.
Det är ganska begränsat, adderar man både tjänst och fritid är det nog tiotalet fördelat ungefär hälften inrikes och resterande inom Europa. Jag gör nästan uteslutande mina resor med tåg innom Sverige.

- Vad du vill göra på plats.
Jag ser för mig att det kommer bli som så många andra gånger man semestrar i Europa. Mycket kafeeér, öl och god mat, och naturligtivs njuta av lite ledighet tillsammans.
 

Mickey

Medlem
Måste börja med att säga att du är oerhört generös som gör det här!

-Jag vill åka av den anledningen att jag älskar att flyga samt att jag passerat FRA en del gånger men aldrig fått chansen att besöka själva staden.

-2014 hade jag 77 legs

-Då min filosofi är att "vacation is just waste of time between 2 flights" skulle jag bara försöka fördriva tiden genom ett kort besök i staden för att känna av den lokala pulsen för att sedan åka till flygplatsen för att titta på dem stora fåglarna.
 

SvartMjolk

Medlem
Jag vill självklart vara med och försöka vinna en trevlig resa.

- Motivera varför du vill åka


Jag har sedan jag började resa mer på allvar haft en regel som jag följer varje år. Nämligen; besök minst ett nytt land, besök minst en ny stad. Det innebär att jag måste återkomma till ett land jag varit i innan. Med andra ord gills inte en resa som går till ett nytt land automatiskt att jag besöker en ny stad där också. Tyskland har överraskat enormt på mig senaste åren och högt på listan av nya städer att åka till står Düsseldorf. Jag har hört otroligt mycket gott från vänner som varit där och en weekend dit skulle vara väldigt trevligt.

- Hur många flygresor du gjort senaste 12 månaderna.

Totalt har jag gjort 9 resor fördelat på 38 segment det senaste året. Det var väldigt blandat med allt från SAS Go mot Stockholm till ANA/Thai First till och från Asien.

- Vad du vill göra på plats.

Förutom att äta massa god tysk mat och dricka en och annan öl (måste prova Altbier) så kommer jag gå en rundvandring i staden med någon lokal guide. Det ger alltid en väldigt bra inblick och man får höra massa roliga berättelser som inte står i guideboken. Turen måste innehålla bland annat Gamla stan och en promenad vid floden Rhen. Något jag alltid försöker göra på mina resor är att åka upp i någon hög byggnad för att se på utsikten. I detta fall skulle jag åka upp i Rheinturm. Dessa radio- och TV-torn känns riktigt tyskt. Finns det någon tysk storstad som inte har ett sådant? Till sist skulle jag se till att shoppa lite presenter till mig själv och min familj. Jag själv gillar att köpa någon lokal produkt som jag får använda till matlagning när jag är hemma igen. Från Düsseldorf skulle jag köpa med mig Löwensenf som är en senap. Den hoppas jag kommer passa fint till korvrätter. Mamma samlar på fingerborgar så till henne blir det garanterat en sådan med något fint motiv på. Sedan har jag två bröder som samlar på olika typer av lokal alkohol. Så i detta fall skulle de få varsin flaska Killeptisch, den lokala örtlikören.

Hoppas på god tur och passar på att tacka @SAS404 för generositet och spänning:)
 

silwer

Medlem
- Motivera varför du vill åka.
För att jag i mitt liv har gjort 167 flygningar. Varav 167 i economy. Nu räcker det.

- Hur många flygresor du gjort senaste 12 månaderna.
19 legs.

- Vad du vill göra på plats.
Jag kommer åka till Frankfurt och försöka dra ihop en reunion med gamla utbytesstudentvänner. Vart jag än i världen åkt har det blivit så att jag hängt oproportionerligt mycket med tyska utbytesstudenter. Märkligt. Men kul. Hemresedagen kommer jag att ägna åt loungehopping på FRA. Hur många hinner jag besöka? I rapporten kommer dagens bästa Star Alliance lounge att koras.

Mycket trevligt initiativ @SAS404 :)
 
Jag anmäla mig till tävlingen och samtidigt tacka SAS404 för ett mycket trevligt och generöst initiativ!

Motivera varför du vill åka

Jag älskar att resa och försöker resa så mycket som möjligt. Min budget för en weekendresa brukar ligga på ca 1500 SEK för flyg och boende, så jag är inte speciellt van vid premiumresande. Jag skulle väldigt gärna vilja besöka lite lounger igen (har inte varit i en lounge sedan Diners ändrade sina loungeregler) och har försökt skaffa Star Alliance guld under en tid nu, men har blivit bränd två gånger av Aegean (nedgradering från Silver till Basic och de nya hårdare kvalificeringsreglerna). Därför vore det ytterst trevligt med en resa i SAS Plus och tillhörande loungebesök för omväxlings skull.

Hur många flygresor du gjort senaste 12 månaderna
Ca 20-25 tur-och returresor.

Vad du vill göra på plats

Jag skulle vilja flyga till/från Dusseldorf och därifrån ta tåget till Köln och spendera en weekend där. I Köln skulle jag bland annat vilja besöka Katedralen, gamla stan, chokladmuseet, Biergarten, OffArtCologne-gallerian, National Socialism Documentation Center samt spendera tid i loungen på flygplatsen.

Vinner jag lovar jag att skriva min första reserapport.
 
Toppen