Syrgasmasker och platsval

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av FFS, 17 September 2015.

 1. FFS

  FFS Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej BC,

  Om några veckor ska jag flyga Arlanda-New York tur och retur med min sambo och dotter (<1år). För tillfället sitter vi på 1F/1H på flygen (SAS). Eftersom vår dotter nog inte får plats så bra i den basinett jag beställt tänkte jag att det var trevligare att sitta bredvid varandra. Plats 1D är ledig på båda flygen. Inga problem tänkte jag.

  Via SAS hemsida går det inte att väja plats så jag ringde SAS kundtjänst.
  Först fick jag veta att hon var tvungen att släppa våra platser för att kunna ändra plats, med risken att någon av dem ska hinna försvinna. Jag frågade om det verkligen var så det gick till varpå hon frågade en kollega (tog minst 5min). Efter en ganska lång stund kom hon tillbaka och sa att hon skulle fixa platserna. Efter några minuters tystnad konstaterade hon att det inte gick och sa att det berodde på att det inte fanns tillräckligt med syrgasmasker till mittplatserna på rad 1.

  Är det sant eller var det ett klassiskt fall av att kundtjänst hittar på dåliga bortförklaringar?
  Jag har för mig att jag läst om andra som åkt med infant längst fram i mitten...
   
 2. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte hur det funkar på Loung haul, men har blivit omseatad massor med ggr på inrikes pga brist på syrgasmasker på vald rad. har inte klurat ur var det finns 4 masker per sätesgrupp på de olika planen ännu. ( och nu är infanten inte "lap infant" längre...)

  Hur som helst klart irriterande, har fått familjen uppdelad i planet flera ggr. med stora tjejen (då 5-6år) seatad själv... hor dock alltid löst sig vid gate eller genom att flygvärdinnerna helt enkelt har bett några maka på sig så vi fick sitta tillsammans.

  Någon som vet hur det ligger till med maskerna egentligen på olika plan?
   
 3. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Behåll platserna och använd barnkorgen till förvaring om dottern inte vill ligga där. När vi reste fick dottern 1,5år plats bredvid sin mamma i stolen.
   
 4. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  OP: Det stämmer säkert som du fick veta i telefon. Det är bara vissa platser ombord som får ha infant på grund av att det måste finnas extra oxygenmasker och det är bara på vissa platser.
   
  Christian R gillar detta.
 5. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Om målet med tråden är att samla information om var det finns dubbla syrgasmasker så klipper jag in ett inlägg från följande tråd: Resa med barn på Lufthansa - Stor guide | Sida 2 | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor
   
 6. CCsomvet

  CCsomvet Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Varje stolsrad har extra syrgasmasker. På B737 finns det 8 stycken per rad, alltså en extra på varje sida. Det kan alltså sitta en infant på varje sida, dock måste varannan rad ha syrgasmasker till kabinpersonalen (=inga infants.)

  På 330/340 finns det 3 masker där det är två stolar, 4 masker där det är 3 stolar osv. Där är regeln att på varannan yttre rad kan en infant sitta (extra mask till crew) medan i mittensektionen går det bra med en på varje rad.

  Jag vet inte varför ni inte kunde få dem platserna. Infants får ju inte sitta vid fönsternödutgångar eller på rad som leder till nödutgång, kanske var det blockerat för att det är första stolsraden, även om garderoben finns där. Men det känns lite konstigt.
   
 7. HCW

  HCW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  På SAS går det såvitt jag vet bara att välja udda rader med infant.
   
 8. FFS

  FFS Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  1 borde vara udda?
   
 9. Aurora

  Aurora Guest

  Takk! Flott at du deler ordentlig info som ikke bare er synsing og halvarga oppstøt :) Gir forumet litt mer innhold og kredibilitet.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×