Swiss.com - äntligen kan man boka plats online!

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Senator, 16 Oktober 2012.

 1. Hej,

  Bokade en resa på Swiss.com nu på morgonen och nu kan man äntligen boka platser online! Gillar verkligen Swiss, men detta har varit en konstig akilleshäl hos Swiss tycker jag.

  Det går att reservera plats när man bokar, eller senare via deras "Manage Booking" funktioner på hemsida. Lite OT så hamnade jag som vanligt i "Married Segments" problem med Swiss som jag nu har frågat dom att manuellt åtgärda. Om detta fixas nu, så är Swiss absolut bäst i mina ögon nu som online seating finns :cool:

  Vart bokar man stol när det redan finns en bokning?

  Swiss 1.jpg

  Vy med lediga platser

  Swiss 2.jpg

  Fördelar för SEN/HON finns

  Swiss 3.jpg
   
  Last edited: 16 Oktober 2012
  Helge Haugen, FF#1, Jonas C och 4 andra gillar detta.
 2. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag testade med min befintliga bokning och den funkade att ta up och se att jag hade 04A :D
   
 3. Hmm, hänger inte riktigt med här. Jag kunde välja platser redan i somras när jag flög med LX, dock så fick jag vänta tills online incheckningen. Menar du att man kan välja plats direkt vid bokningen nu även om man inte har status eller flyger C?
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  För mig gick det tyvärr inte att välja sittplats online. Kan förvisso bero på att min bokning är gjort via resebyrå.
   
 5. Det jag menar med detta är att innan (vet inte när detta ändrades) gick det inte reservera plats vid bokningstillfälle eller senare online, bara vid incheckningstillfälle, alternativt ringa Swiss eller boka via Lufthansa/resbyrå som använder t.ex. Amadeus. Detta var för alla kabiner/bokningsklasser samt alla passagerare. Nu går det (som med andra bolag) att göra detta online, kanske beroende av kabin/bokningsklasser eller status. Jag vet att som SEN kan jag boka plats när som helst i alla kabiner/bokningsklasser, samma som SAS EBG kan på SAS flighter.
   
 6. rstenelo

  rstenelo Guest

  Fick en bokning med Swiss idag som är bokad och betald av en myndighet i Brasilien (CPH-ZRH-GRU-BSB-GRU-ZRH-CPH). Har några frågor:

  1) Får inte upp bokningen på "My Flights" eller SAS appen, antar att det är för att Swiss använder ett annat bokningssystem, eller?

  2) Får upp bokningen på Swiss hemsida men om jag ska välja plats så vill de ha betalt. Måste man alltid betala för sittplats på Swiss i Eco? Är bokad i Q klass hos Swiss och biljetten var dyr (ca 15000 kr). Är EBD - är gratis bokning av plats bara för M&M senator/HON?

  3) Sista sträckan är med TAM - dock codeshare Swiss (LX 4100) - har jag tillgång till nägon lounge på GRU?

  Sorry om fel tråd - men huvudfrågan är sittplats.... vill inte göra denna flygningen sittandes i mitten :)
   
  Last edited by a moderator: 27 Oktober 2015
 7. SWISS webbsida använder annat bokningssystem än Amadeus, därför SAS webbsida (och appen) kan inte få upp bokningen med SWISS bokningsnummer.
   
  rstenelo gillar detta.
 8. gustafsg

  gustafsg Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  För att svara på den andra frågeställningen, så ja - du behöver betala för att välja säte i förväg. Som du skriver, så kan senatorer och HON göra det utan kostnad på Lufthansa-gruppens flyg. (Dvs samma som EBG/EBD på SAS-flyg)

  På den tredje är svaret nej, det handlar egentligen bara om vilken carrier du flyger - oavsett om det är codeshare eller inte. Du kan ju alltid gå förbi och fråga dem, men små chanser att du blir insläppt trots allt.
   
 9. rstenelo

  rstenelo Guest

  På den tredje är svaret nej, det handlar egentligen bara om vilken carrier du flyger - oavsett om det är codeshare eller inte. Du kan ju alltid gå förbi och fråga dem, men små chanser att du blir insläppt trots allt.[/QUOTE]

  Tack - men antar att mitt Air Berlin Gold äntligen kommer till användning då och som råkar gå ut 11/15 och resan är sista veckan i november :)
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 10. Treo

  Treo Medlem

  Med risk för att vara glädjedödare så säger OWs regler för lounge access att flyget måste vara both marketed and operated by a oneworld member airline :(
  Fast du kan ju alltid fråga/försöka!
   
  rstenelo gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×