Svensk polisanmälan vid stöld utomlands?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Morgan, 13 September 2016.

 1. Morgan

  Morgan Medlem

  En bekant blev av med sin mobiltelefon på en bar i London. Telefonen var försäkrad hos Tele2. Han polisanmälde i England, men Tele2 godtog inte den anmälan utan önskade en svensk anmälan.

  I min värld är det helkonstigt att man ska uppta den svenska polisens tid med ett brott utfört utanför Sveriges gränser, det är väl ändå den brittiska polisens jobb?

  Nu är det ju inget problem att göra anmälan i Sverige också, men har ni liknande uppfattning vid stölder utomlands där ni varit försäkrade?

  Vid skimning har jag behövt göra det, men där är ju skillnaden att man inte vet om skimningen skett i Sverige eller utomlands även om transaktionerna gjorts utomlands.

  Tillägg (Skrivet efter @Golfkillen svar nedan): Telefonen hade ett brittiskt sim-kort i sig vid stölden, d.v.s. det var inte någon stöld av ett Tele2-simkort.
   
  Last edited: 13 September 2016
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter jättekonstigt. Svensk polis kommer inte ens att ta upp en anmälan om stölden inte skett i Sverige. Jag förstår inte varför Tele2 inte skulle godta en brittisk anmälan - måste ha varit någon hos dem som inte förstår hur det fungerar.
   
  ulagun och Morgan gillar detta.
 3. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  När ändrades det att svensk polis inte kommer ta upp en anmälan, du får gärna länka till en källa också? Jag blev av med mitt AMEX i Brasilien och polisanmälde det i Sverige utan problem. AMEX ville ha en svensk anmälan. Jag gissar för att om någon skulle lyckas använda kortet. Det kan väl vara anledningen även med telefonen. Om någon ringt från simkortet så vill man redan från början ha en svensk polisanmälan?
   
  nollbit och Morgan gillar detta.
 4. Kandinsky

  Kandinsky Medlem

  Ort:
  HAM
  Jodå, de kommer att ta upp anmälan. Svensk polis kan inte neka att ta upp anmälan, däremot kommer det inte vidas några utredningsåtgärder då det inte finns förutsättning att utreda brott. Vilket kommer leda till att anmälan läggs ned så fort en FU-ledare tittar på den.
   
 5. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett utmärkt sätt för bolag att försvåra för kunder samtidigt som man bränner knapphänta svenska rättssystems-resurser. :mad:
   
  martin.agren gillar detta.
 6. Morgan

  Morgan Medlem

  Man kan till och med bocka i rutan "Meddela mig inte om förundersökningen läggs ner". Ungefär som att bocka i rutan "denna anmälan görs bara för syns skull"...
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  De vägrade när jag försökte anmäla stöld ur mitt bagage på en resa ner till Egypten. Det är iofs ett par år sedan, men då hävdade de att de inte kan ta upp en anmälan om inte brottet skett i sverige.
   
 8. hallgren

  hallgren Medlem

  Min fru blev av med en klocka när vi var i Grekland för 10-15 år sedan, och även då krävde försäkringsbolaget en svensk polisanmälan.
   
 9. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Och svenska polisen går på knäna, men dyrbara resurser ska läggas på detta pga försäkringsbolagens krav. Hutlöst.
   
 10. Per N

  Per N Medlem

  Ort:
  Gävle
  Land:
  Sverige Sverige
  Samma här, blev av med en klocka och mobiltelefon på karneval i Brasilien. Gjorde polisanmälan i Sverige men till en början var han mest intresserad av att höra hur karnevalen var :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×